Rob Gronkowski 54 millióért hosszabbított

A New England Patriots csapata a tegnapi napon hat évvel meghosszabbította a tight end Rob Gronkowski szerződését. Gronkowski így egészen 2019-ig a Patriots színeiben szerepelhet. Hat éves, 54 millió dolláros hosszabbítást írt alá.

2010-ben írta alá négyéves újonc szerződését amiből még két év hátra van. A következő két szezonban még az újonc szerződése az érvényes és ezt követően lép életbe az új kontaktus. Az újonc szerződése szerint 1.115 milliót keres a tight end, így a következő nyolc évben átlagosan 6.89 millió dollárt fog keresni. Ha viszont csak a mostani hosszabbítást vesszük figyelembe akkor év 9 milliós fizetésről van amivel Gronkowski a liga legjobban fizetett tight endje. Jason Witten évi 7.4 milliójával keresett eddig a legjobban.

A hosszabbítás tartalmaz egy 8 millió dolláros aláírási bónuszt. Továbbá tartalmaz egy 18 milliós garantált fizetést sérülés esetére. Újonc évében is kiváló teljesítmény nyújtott 546 elkapott yardjával és 10 TD elkapásával, de az igazi kiugrás tavaly következett be. 1.327 elkapott yardot és 17 touchdownt szerzett amivel megdöntötte a tight end által egy szezonon belül szerzett TD-k rekordját.

(nfl.com)