Branden Albert alá fogja írni a franchise taget

A Kansas City Chiefs offensive tacklejének, Branden Albert-nek eszébe sem jutott a holdout ugyanis a legfrissebb hírek szerint a holnapi napon alá fogja írni a csapat által rárakott franchise taget. A következő évi, tacklere vonatkozó tag értelmében 9.828 millió dollárt fog keresni.

A jelenleg 28 éves Albert-et a 2008-as Draft első körének 18. helyén választotta ki a Chiefs. Pályafutása során 73 mérkőzésen lépett pályára és 71-szer a kezdőcsapat tagja volt. Kiválasztása óta posztjának stabil kezdőjátékosának számít Kansasben.

A tag kiosztása érdekesen alakult, hiszen a Chiefs elsődleges célpontja az elkapó Dwayne Bowe volt, de percekkel a határidő lejárata előtt hosszútávú szerződést írtak vele alá, így a felszabadult taget Albert kapta. Viszont a Chiefsnek még mindig sok lehetősége van rá, hogy tacklet állítson az irányító Alex Smith, a wide receiver Dwayne Bowe és a running back Jamaal Charles által vezérelt támadóegység élére.

Egyes hírek szerint a csapat komolyan gondolkodik, hogy eltradeli Albert-et miután az aláírja a szerződést. Az ok pedig az, hogy az idei Drafton rengeteg kitűnő offensive tackle szerepel. A Texas A&M-es Luke Joeckel-t, a Central Michigan-es Eric Fisher-t és (nem valószínű) az Oklahoma-s Lane Johnson-t is kiválaszthatják a Draft első választásaként.

Albert tagelése, majd eltradelése és az első helyén az utód kiválasztása igen értelmetlen lépés lenne, de sok megmagyarázhatatlan dolog történt már az NFL-ben.

(nfl.com, Fotó: sbnation.com)