A Pittsburgh Steelers játékosa marad Emmanuel Sanders

A tegnapi napon biztossá vált, hogy nem lesz a New England Patriots játékosa Emmanuel Sanders. A Pittsburgh Steelers megadta a Patriots által felkínált egyéves, 2.5 millió dolláros szerződést így a wide receiver régi csapatánál fog szerepelni a következő szezonban is.

Arról már a hétvégén is lehetett hallani, hogy az irányító Ben Roethlisberger minden követ megmozgatott, hogy Sanders-t a csapatnál tudja jövőre is. Sikerült maga mellé állítani a vezetőedző Mike Tomlin-t is, hiszen Big Ben az elmúlt hónapban elvesztett kettőt, a három legjobb elkapójából.

A Steelers eredeti ajánlata egyéves, 1.3 millió dolláros tender volt. A Patriots ezt majdnem megduplázta és az elkapó alá is írta a felkínált tendert. Ilyenkor az "eredeti" csapatnak lehetősége van módosítani az ajánlatát és ha megadja ugyanazokat a feltételeket akkor a játékos továbbra is a csapat játékosa marad.

Nagy szükség volt Sanders megtartására, hiszen a legjobb elkapójuk, Mike Wallace elfogadta a Miami Dolphins ajánlatát. Wallace távozása után megkérdőjelezhetetlenül Antonio Brown a csapat legjobb elkapója. Browns mellette ott van még a két veterán elkapó Plaxico Burress és Jerricho Cotchery.

A jelenlegi fizetési problémák miatt nem tudnak hosszútávú szerződést aláírni Sanders-el, de jövőre minden megváltozhat. Biztosan sokkal több játéklehetőséghez fog jutni a következő szezonban és minden valószínűség szerint át fogja venni Wallace helyét. Jó szezon után pedig bármi előfordulhat.

(nfl.com, Fotó: blogs.thescore.com, bleacherreport.com)