James Harrison aláírt a Bengals-al

A Cincinnati Bengals bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött a szabadügynök linebackerrel James Harrisonnal. Így teljesült Harrison kívánsága és a következő szezonban kétszer is összecsaphat majd volt csapatával a Pittsburgh Steelers-el. 

Harrison már jónéhány napja tárgyalásban volt a Bengals-al, de a tárgyalássorozat megszakadt a hét elején. Ekkor úgy tűnt, hogy más csapat felé kell majd keresgélni a védőnek, de végül mégiscsak megszületett a megállapodás. A szerződés anyagi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A szerződés már csak azért is lenne érdekes mert a Steelerstől anyagi okok miatt kellett távoznia. Harrison minden záradékkal együtt 10 millió dollárnyi helyet foglalt el a fizetési sapkából, de az alapfizetése 4 millió volt. Elküldésekor azt mondta, hogy a piacon ennél jobbat is tud találni és ezért lenne érdekes a Bengals-os szerződése mert valószínűleg tévedett a dologban.

Harrison szerződtetésének valószínűleg Andy Dalton örül a legjobban

Harrison a liga egyik legkeményebb, legtöbbet büntetett és legnagyobb hangú védője. 2007 és 2011 között zsinórban öt éven keresztül beválasztották a Pro Bowl keretbe. 2007-től 2010-ig zsinórban négyszer az All-Pro keretbe is beválasztották. Két Super Bowl-t és három AFC bajnoki címet nyert a Steelersel.

Karrierje során 131 mérkőzésen lépett pályára a Steelers játékosként. 617 tacklet, 64 sacket, 5 interceptiont és 29 kierőszakolt fumblet szerzett. Harrison a külső linebacker prototípusává vált és a csapat egyik legjobb védője volt.

(nfl.com, Fotó: cincyjungle.com, espn.go.com)