Helyzetjelentés a Broncos sérültjeiről

A két héttel ezelőtti Seattle Seahawks elleni vesztes mérkőzést követően nem csak a nagy vereség hanem a kezdőjátékosaik sérülése miatt is aggódnia kellett a Denver Broncos-nak. A mérkőzésen megsérült Wes Welker, Champ Bailey és Derek Wolfe is. Az azóta elvégzett orvosi vizsgálatok után már pontosabb képet lehet látni a játékosok állapotáról.

A New England Patriots-tól érkezett wide receiver Wes Welker-nak a bal bokája sérült meg. A jelenlegi előrejelzések szerint ki fogja hagyni az előszezon utolsó mérkőzését de biztosan bevethető lesz az alapszakasz első mérkőzésén. Egyes hírek szerint a hétközi mérkőzésen már játékra kész állapotban lesz, de valószínűleg nem fognak kockáztatni egy esetleges újabb sérülést.

Champ Bailey állapotáról viszont aggasztóbb híreket kaptak a Broncos szurkolói. A veterán cornerback lába sérült meg a második előszezon mérkőzésen és az utolsó információk szerint több hetet is kénytelen lesz kihagyni.

Az előszezon eddig legijesztőbb sérülését a defensive end Derek Wolfe szenvedte el, de a jelek szerint a védő pályára léphet az első héten. Wolfe nyaka sérült meg és az ütközést követően öt percig mozdulatlanul feküdt a pályán. A pályáról rögtön a kórházba szállították, de az elvégzett vizsgálatok mindegyike negatív lett.

A Denver Broncos valóban sokáig nem fogja elfelejteni az idei offseasont. Először faxproblémák miatt egyik legjobb védőjük Elvis Dummervill a Baltimore Ravens játékosa lett. Utána ittas vezetés miatt problémába keveredett két vezetőjük. A sérüléshullám után a múlt héten bejelenték, hogy a legjobb és legszebb jövő előtt álló védőjátékosukat Von Miller-t eltiltották az első hat alapszakasz mérkőzésről.

(nfl.com, Fotó: fansided.com)