Vince Wilfork számára véget ért a szezon

A New England Patriots nose tackleje Vince Wilfork megsérült a hétfő hajnali Atlanta Falcons elleni mérkőzés első negyedében. A tegnapi vizsgálatok kimutatták, hogy elszakadt a védőfalember Achilles-ína és az NFL Media információ szerint már nem fog pályára lépni az idei szezonban. Egybevág a hírrel, hogy a vezetőedző Bill Belichick egy tegnapi, bostoni rádiónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy nagyon valószínűtlen Wilfork idei visszatérése.

Wilfork a 2004-es Draft elsőkörös választottja volt és 10 éves pályafutása során a Patriots játékosa volt. Egy Super Bowl-t nyert és további kettő döntőn játszott a csapatával. Pályafutása során az NFL egyik legjobb futás elleni védője lett. Kiesésével sokat csökkentek a Patriots rájátszásbeli esélyei.

Wilfork helyén egy draftolatlan szabadügynökként szerződtetett, újonc defensive tackle Joe Vellano szerepelt a mérkőzés hátralevő részében. Egy sacket szerzett és összességében megállta a helyét, de ennek ellenére a Patriots rostere igen erőtlen ezen a poszton. Vellano mellett a szintén újonc Chris Jones és a 10 éves veterán Tommy Kelly áll a csapat rendelkezésére ami miatt valószínűleg szerződtetni fognak egy tacklet a közeljövőben.

(nfl.com, Fotó: wdis.net)