Top 5 draft prospect: futók

Az irányítók után jön az egyre inkább elértéktelenedő running back poszt.

1. Tre Mason

Az SEC konferencia év játékosa volt. Jó felépítésű, fürge lábú futó, aki a játék több elemében is helytáll. A profik között is képes lehet mérkőzésenként 20 labdacipelésre. Előnye, hogy több rendszerbe is illik és már újoncként hatással lehet a mérkőzések alakulására is.

Előrejelzés: 2. kör

2. Carlos Hyde

Iszonyat felépítése van, a combine-on 230 lb-t nyomott mikor a mérlegre állt, ez pedig az NFL-ben is jól fog neki jönni. Annak ellenére 1500 yard felett teljesített, hogy 3 mérkőzésről eltiltották (2013 nyarán egy night clubban volt némi nézeteltérése egy hölggyel). Igazi igásló lehet a következő szinten is.

Előrejelzés: 2. kör

3. Bishop Sankey

A Pac-12 legjobb futója volt 2013-ban. A gyenge irányító és támadófal ellenére sikerült megdöntenie Corey Dillon korábbi rekordját. Megfelelő képességekkel és jó ösztönökkel megáldott futó, akinek a passzblokkolásban még fejlődnie kell.

Előrejelzés: 2-3. kör

4. Jeremy Hill

Adottságára nem lehet panasz, hiszen kiváló méretekkel megáldott futó, aki képes befejezni a játékait is. Redshirted sophomore-ként (tehát két évet töltött a pályán főiskolán) jön a draftra, tehát nincs elhasználva. Legfőbb problémája karakterével van. 2011-ben szexuális zaklatás miatt kihagyta őszi szemeszterét, 2013 áprilisában pedig megütött valakit a campus-on egy bár előtt. 2015. július. 12-ig próbaidőn van.

Előrejelzés: 3. kör

5. Lache Seastrunk

Jó méretű, produktív zone runner. 2011-ben az Oregonról a Baylorra transferelt, emiatt 1 évig nem léphetett pályára. Csapatánál sok sweepet és laterális mozgást alkalmaztak, ami nem a legkompatibilisebb az NFL-be. Karakterét érdemes közelebbről is megvizsgálni draftolása előtt.

Előrejelzés: 3-4. kör

További ígéretes játékosok

Devonta Freeman (4. kör)
Terrance West (4. kör)
Charles Sims (4-5. kör)
Rajion Neal (7. kör)
Kapri Bibbs (UDFA)
Henry Josey (UDFA)
Tim Flanders (UDFA)

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu