Top 5 draft prospect: elkapók

Az irányítók (remélhetőleg) kedvenc célpontjai következnek, mégpedig az elkapók.

1. Sammy Watkins

Nálam magasan a legjobb WR, talán kicsit túl is értékelem. Hihetetlen gyors, a különböző route-okat is jól futja meg. Mélységi célpontnak is kiváló, de a screeneknél is megjátszható. Nemcsak a felmérőkön, de a pályán is nagy sebességet mutat. Már freshmanként az egyetemi liga legjobbjai közé tartozott, majd némi visszaesés után 2013-ban újra elit formát hozott.

Előrejelzés: top10

2. Mike Evans

A szintén top10 várományos QB Johnny Manziel kedvenc célpontja volt az elmúlt két évben és mindketten redshirted sophomore-ként jelentkeztek a draftra. 6'5" magas és 231 lb tömegű, ezeknek köszönhetően pedig fizikailag dominálja az ellenfeleit. Kérdés ez mennyiben lesz így az NFL-ben is, de a remek Pro Day után tovább nőtt az értéke.

Előrejelzés: top10

3. Marquise Lee

Az évet a legígéretesebb elkapóként kezdte a USC játékosa, de alaposan lejjebb rangsorolják már, számos oldal az első kör végére várja. Cruz hasonmás és míg Evans a fizikalitásával, addig Lee a futballtudásával dominál. A legnagyobb aggály a tartóssága, többször is megsérült az elmúlt években. Ha egészséges tud maradni, nagy eséllyel lehet belőle kiváló játékos.

Előrejelzés: 1-2. kör

4. Odell Beckham Jr.

Szülei is az LSU-ra jártak, édesapja a futballcsapat running backje, édesanyja pedig a futócsapat tagja volt. Nem meglepő tehát gyorsasága, amit a combine-on 40 yardon mért 4,43 másodperces ideje is bizonyít. Értékét tovább emeli, hogy returnerként is bevethető. Jó agilitással és gyorsasággal van megáldva, ráadásul lát is a pályán.

Előrejelzés: 1-2. kör

5. Brandin Cooks

Az idei év Tavon Austinja, igaz Cooks valamivel nagyobb (bár így sem rendelkezik túl nagy méretekkel) és kicsivel lassabb nála. Ő is első körös választott lehet, sebessége mellett a labda elkapása után is szép dolgokat tud művelni.

Előrejelzés: 1-2. kör

További ígéretes játékosok

Donte Moncrief (2. kör)
Allen Robinson (2. kör)
Kelvin Benjamin (2. kör)
Jared Abbrederis (3-4. kör)
Robert Herron (4. kör)
Michael Campanaro (5-6. kör)

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu