William a szuper tartalék

Abban az újonc defensive end-ben, akit mindjárt első éve után Julius Peppers-höz hasonlítanak – németesen szólva - lehet kraft. William Gholston-t elismerik csapattársai is, élükön a védőfalunk Herkulesével, Gerald McCoy-jal.

“Ebben a védelemben Will-nek ritka jó mérete és képessége van. Ő igazi potenciál. Olyan dolgokat képes megcsinálni, amikről nem is gondolnád, hogy meg tudja.” – mondta róla a kiváló defensive tackle.

Gholston a legutóbbi draft 4. körében került csapatunkhoz. A Michigan State-ről érkező újonc első évében 12 mérkőzésen lépett pályára. A kezdeti epizódszerepek után az utolsó 4 fordulóban a  sérülések és rossz formák súlytotta védőfal szélén találta magát, mint kezdő játékos és meg is hálálta a bizalmat. Akiket a pozíciójában a 4. körben sikerül kiválasztani nem nagyon szokták produkálni a következő statisztikákat:

30 tackle, 2 sack, 3 Pdef. (mindennek zömét az utolsó négy találkozón)

Decemberi teljesítménye miatt majdnem megkapta tőlünk a hónap kalóza címet. ( Csakhát a legyőzhetetlen Lavonte David is pályán volt.) Gerald McCoy egyenesen a következő idénytől sajtba mártózó  kiváló defensive end-hez, Julius Peppers-höz hasonlítja.

“Mindig azt mondom, ahogyan mozog az úgy néz ki, mint Julius Peppers. Pep játszott néha belül de főleg kívül és bármikor el akarta érni az irányítót képes volt rá. Egy fizikális játékos, mint Will is.”

McCoy az újonc mentorálásáról, fenti észrevételének közléséről Gholston felé, és William kezdeti kételyeiről így beszél:

“Én mondom ember, te lehetnél ő! Ha megpróbálod, senki sem tud megállítani”- És amikor megcsinálta azt mondta – “Ember, igazad volt!”- Tudtam, hogy igazam van, ezt próbáltam előtte öt hete elmondani neki.”

William Gholston minden bizonnyal az idénykezdetnél – hacsak a táborokban nem történik váratlan dolog- a 3. számú defensive end pozíciót tölti majd be Michael Johnson és Adrian Clayborn mögött, valamint DaQuan Bowers és Steven Means előtt. Lovie Smith és Leslie Frazier mosolyoghat. Az irányító siettetés nem áll többé a szertárban porosodva csapatunknál, mint ahogy az elmúlt jó pár évben. Kell is! Akinek a csoportjában olyan irányítók ellen kell játszani mint Drew Brees, Cam Newton, Matt Ryan hármas, ott jól jön ha egy kis kapkodásra tudjuk késztetni ezeket a Pro Bowl-t megjárt játékosokat.

Draft és Jadeveon Clowney ide vagy oda, a defensive end pozíció az egyik legmélyebb minőség most a Bucs háza táján. És ebben a névsorban- legalábbis egyenlőre- William Gholston a szuper tartalék.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com