26 évesen visszavonult Phil Costa

Kicsit több mint egy hónappal a szerződtetését követen az Indianapolis Colts hétfőn tartalék/visszavonult listára tette a center Phil Costa-t. A 26 éves offensive lineman négy évet követően úgy döntött, hogy befejezi a profi pályafutását. Costa a 2010-es Draftot követően csatlakozott a Dallas Cowboys csapatához ahol négy éven keresztül 26 mérkőzése lépett pályára.

A Cowboys a tavalyi Draft első körében kiválasztotta Travis Frederick-et így Costa csak 3 mérkőzésen léphetett pályára a tavalyi szezonban. Az utolsó két szezonban is már csak csere volt Dallas-ban így nem hosszabbították meg a lejáró újoncszerződését és márciusban csatlakozott a Colts-hoz.

Samson Satele elküldését követően Costa elsődleges feladata az lett volna, hogy nyomást gyakoroljon a csapat jövőbeli (a jelenlegi egyetlen rosteren szereplő) centerére Khaled Holmes-ra.

Costa kétéves, 2.7 millió dolláros szerződést kötött a Colts-al. A szerződés értelmében 1.2 millió dolláros alapfizetés és 450 ezer dollár garantált kereset illette volna meg a következő szezonra. A kiutalt garantált összeget megtartja ami igen jó kereset 1 hónap semmittevésért.

(nfl.com, Fotó: indysportsreport.com)