A Giants aláírt az elsőkörös választotjával

A New York Giants negyedikként írta alá az első körben kiválasztott játékosával. Az LSU korábbi wide receiverét Odell Beckham-et a 12. helyen választotta ki a Giants. Az eddigi játékosszerződésekkel ellentétben most sem az időtartamot sem az összeget nem hozták nyilvánosságra. A szakértők többsége meglepődött Beckham kiválasztásakor pedig Hakeem Nicks távozásával egy üres poszt keletkezett a Giants depth chartján és a fiatal játékos már az első héttől fontos szerepet játszhat tölthet be a támadójátékban.

Beckham freshmanként 9 mérkőzésen kezdett a 14-ből és 41 elkapásból 475 yardot és 2 TD-t ért el. Freshman All-SEC csapatba választották. Egy évvel később már 12 mérkőzésen kezdhetett és javított is számain. 715 yardjával az első volt csapatán belül. 2013-ban Jarvis Landry-vel az egyetemi bajnokság egyik legveszélyesebb elkapópárosát alkották. Csapatunk legújabb tagja 57 elkapással, 1117 yarddal és 8 touchdownnal zárta az évet.

Visszahordóként is remekelt, egyik bravúros játéka volt a UAB elleni 109 yardos elhibázott FG utáni return TD. 2012-ben két punt returnt is touchdownra hordott vissza. All-SEC második csapatba választották és övé lett a Paul Hornung Award is, amit a legsokoldalúbb játékosnak adnak oda.

(nfl.com, Fotó: article.wn.com)