A Browns aláírt Justin Gilbert-el

A Cleveland Browns a mai napon aláírt az első elsőkörös választottjával, a cornerback Justin Gilbert-el. Az idei Draft nyolcadik választottja négyéves újonc szerződést kötött amely tartalmazza a szokásos ötödik éves opciót. Gilbert 12.8 millió dollárt fog keresni a következő négy évben ugyanis a szerződés teljes összege garantált keresetet jelent a számára amiből 7.65 millió dollár az aláírási bónusz. A védő aláírásával már csak a Tennessee Titans választottja, az offensive tackle Taylor Lewan nem írta alá a szerződését az idén draftolt játékosok közül.

A játékos 1991. november. 7-én látta meg a napvilágot The Woodlands városában Texas-ban. A Huntsville High School tagjaként irányítót és cornerbacket játszott. Seniorként 1000 yard felet futott és elért 9 TD-t is, valamint 800 passzolt yardot. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek minősítette. 100 és 200 méteres síkfutásban is kipróbálta magát a középiskola alatt, előbbiben 10,68, utóbbiban 21,59 másodperces időt tudhat magáénak.

Egyeteméül az Oklahoma State-et választotta. Cornerbackként és visszahordóként is foglalkoztatták, igaz freshmanként utóbbiban kapott csak nagyobb lehetőséget. Ezzel élni is tudott, hiszen 2 kezdőrúgást is touchdownra hordott vissza. Az igazi áttörést sophomore éve hozta meg, mikor 5 interceptiont is begyűjtött. Ezt követően teljesítménye visszaesett, 2012-ben nem szerzett picket, de seniorként 7 alkalommal is az ő kezében landolt az ellenfél irányítójának átadása. 4 éve alatt összesen 6 kickoffot hordott vissza TD-re, ezzel pont eggyel marad el C.J. Spiller és Tyron Carrier rekordjától.

Erősségek: az egyik legatletikusabb játékos a teljes draft class-ból. Könnyű lábakkal rendelkezik, hátramenetből hamar át tud váltani és végig az elkapón marad a szeme. Jó az irányváltása és bámulatosan gyorsul, rábízható a gyors, mélységi célpontokra is. Tökéletes magassága van a poszthoz, vállai szélesek és karjai hosszúak. Jó ütemérzékkel ugrik fel a labdáért és húzza le azt. Örömmel hajtja végre a szerelést is az ellenfélen.

Gyengeségek: elég fizikus a press coverage-hez, de technikája inkonzisztenssé válhat. Tight coverage-ban túl szorosan ragad az emberéhez, ami büntetést vonhat maga után. Futójáték esetén is cover corner mentalitással játszik. Ugyan képes túljutni a blokkokon, de sokszor hagyja csapattársának, hogy ő csinálja meg a szerelést.

Méretek

  • 6'0" és 202 lb
  • 33 1/8" karhosszúság és 8 5/8" méretű kezek

Combine eredmények

  • 40 yard dash: 4,37 s
  • Fekvenyomás: 20
  • Súlypontemelkedés: 33,5 inch
  • Helyből távolugrás: 126 inch
  • 3 cone drill: 6,92 s

(nfl.com, Fotó: usatoday.com)