Panthers poszt preview: Defensive end-ek

Panthers defensive end-jei nem egymaguk vezették a Carolina-t az NFL élére a sack-ek tekintetében tavaly, de a csoport egymaga jobban teljesített, mint néhány csapat. A defensive end-ek 31,5 sack-et szereztek a ligaelső csapat 60 sack-jéből 2013-ban.

A Panthers megtartott minden defensive end-et, élén a dinamikus duóval, akik együtt 49,5 seck-et szereztek az elmúlt két szezonban, holtversenyben a legtöbb egy duótól hasonló időszakot tekintve.

Visszatérők:

Charles Johnson

Tavalyi 11 sack-jével Johnson lett az első játékos a franchise történetében, aki kilenc vagy több sack-et szerzett négy egymást követő szezonban. Hét szezon alatt szerzett 54 sack-jével a harmadik a csapat örökranglistáján. Továbbá holtversenyben a harmadik a csapat történetében 14 kierőszakolt fumble-el. Majdnem olyan hatékony a futás ellen, mint a passzjátékkal szemben.

Greg Hardy

Harmadik helyen végzett az NFL-ben, és beállította Kevin Greene csapat rekordját 15 sack-el 2013-ban. Először lett Pro Bowl játékos, és kétszer lett NFC Defensive Player of the Week, egyszer akkor, amikor franchise-rekordot jelentő négy sack-et ért el a szezonzárón az Atlanta ellen. Karrier csúcsot jelentő 67 tackle-t ért el tavaly.

Mario Addison

Bebizonyította 2013-ban, hogy egy értékes rotációs játékos, mind a 16 meccsen játszott és karrier csúcsot jelentő 14 tackle-t, 2.5 sack-et, 15 irányító siettetést, egy kierőszakolt fumble-t és egy fumble labdaszerzést írtak a neve mellé. Továbbá holtversenyben csapatelső 10 speciális csapatban szerzett tackle-el. A negyedéves játékos az első két szezonban négy csapatban is szerepelt.

Frank Alexander

A Panthers 2012-es negyedik körös draft pick-je egy kétarcú másodéves szezonon van túl, szerzett 12 tackle-t, egy sack-et és egy fumble labdaszerzést 12 meccsen. Felfüggesztették az első négy mérkőzésre az NFL teljesítményfokozó anyagokra vonatkozó szabályainak megsértéséért, de részt vehet az előszezon edzéseken és mérkőzéseken.

Wes Horton

A draftolatlan újonc 2013-ban 10 mérkőzésen játszott, szerzett nyolc tackle-t és két sack-et. Mindkét sack-et ugyanazon a meccsen szerezte, így ő az egyetlen draftolatlan újonc, aki két sack-et csinált egy NFL mérkőzésen 2013-ban.

Craig Roh

A draftolatlan újonc a teljes 2013-as szezont a Panthers gyakorló csapatában töltötte. Iskola-rekordot jelentő 51 egymást követő mérkőzésen kezdett a Michigan egyetemén, 150 tackle és 10,5 sack volt a teljesítménye.

Újonc:

Kony Ealy

A Panthers második körös választása 2013-ban 43 tackle-t (ebből 14,5 tackle-t yard veszteséggel) és kilenc sack-et szerzett valamint kierőszakolt három fumble-t. Három egyetemi szezonja alatt 27.5 yard veszteséges tackle és 14 sack volt a teljesítménye.

Legutóbbi igazolás:

Alex Hall

25 sack-et szerzett az előző két szezonban a Canadian Football League-ben, amiért All-Star kitüntetést kapott mindkét évben. A St. Augustine's College rekord-beállító játékosát a 2008-as NFL Draft hetedik fordulójában választotta ki a Cleveland és három szezont játszott a Browns, az Arizona Cardinals és a New York Giants csapatában.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu