Eagles edzőtábor 2014 - Nose tackle

A hosszú és lényeges eseményektől mentes draft utáni időszak a végéhez ért, hiszen július 25-én valamennyi játékosnak jelentkeznie kellett az edzőtáborban. A korábbi évek szokásával szakítva, ezúttal az újoncok érkezése nem előzte meg a veteránokét, hanem az egész társaság együtt kezdi meg a felkészülést a 2014-es szezonra. A tavalyi évhez hasonlóan az edzőtábor helyszíne ismét a Nova Care Complex, a nyilvános edzések pedig két alkalommal a Lincoln Financial Fielden (07.28., 08.03.) és egy alkalommal a Franklin Fielden (08.10.) lesznek. Az utóbbi helyszín mindenképpen különleges, hiszen az 1895-ben átadott Franklin Field, amely a Pennsylvania Egyetem pályája, 1958-tól 1970-ig az Eagles otthona is volt, így számos jelentős esemény helyszíne is volt az évek során. Így a Sasok 1960-as bajnoki győzelmének színhelye volt, de itt érte a halál egy esztendővel korábban a Steelers – Eagles meccs közben Bert Bellt, aki a csapat alapítója volt.

A kis történelmi kitérő után térjünk vissza az edzőtáborhoz és először nézzük meg azt a csapatrészt, amelyiktől további javulásra van szükség, ha a csapat valóra akarja váltani nagy terveit. Bill Davis védelmi koordinátor kinevezésekor sokan kétkedve ingattuk a fejünket a nem túl veretes eredménysorral rendelkező edző érkezése láttán. Davis fő feladata a 3-4-es alapfelállásra való átállás levezénylése volt, amelyet kissé döcögős kezdés után eredményesen végrehajtott. Sőt a szezon második felében a védelem azt is elmondhatta magáról, hogy egymást követő 9 meccsen nem engedte az ellenfelet 21 pont fölé. Így Bill Davis első éves ténykedése mindenképpen a pozitív meglepetésnek mondható, különösen az elvártakhoz képest.

dline.jpg

Azért van még miben fejlődni, hiszen a Saints elleni wildcard mérkőzésen is megmutatkozott, hogy a tavalyi védelem még nem volt alkalmas arra, hogy erős támadósorokat a fontos pillanatokban megállítson. Így adott a feladat, hogy a védelem tovább fejlődjön és finomodjon a tavalyihoz képest. Ebben segíthet, hogy idén már nem kell az átállással vesződni, a védelem gerince egy év tapasztalattal gazdagabban tér vissza, és a játékosok posztjai, valamint a velük szemben támasztott elvárások is tisztábbak.

A korábbi években megszokott rend szerint nézzük végig posztonként a védelmet.

Nose Tackle

A kezdő poszt várományosa: Bennie Logan

Tavaly 3. körös újoncként év közbBennie-Logan-OTAs.jpgen váltotta a Patriotsba cserélt Isaac Sopoagát a kezdőben, és több meccsen is bíztató játékot nyújtott, ami nose tackle poszton újoncként különösen nehéz. Úgy tűnik a kezdő pozícióját nem veszélyeztethetik a versenytárak, így a fő feladata az lesz, hogy folytassa a fejlődést és fiatal ígéretből a védőfal meghatározó játékosává váljon. Főként a futás elleni védekezésben kell előrébb lépnie, ennek érdekében a holtszezonban további izmot is szedett magára, így most már 315 font körül van a versenysúlya a tavalyi 308-hot képest. Ennél nagyobb tömegre ebben a védelemben nincs is feltétlenül szükség, mert Chip Kelly és Bill Davis is inkább az atletikusabb NT-ket részesíti előnyben a hegyomlás méretű játékosokhoz képest.

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Damion Square, Beau Allen, Wade Keliikipi

Érdekes helyzetben vannak ezek a játékosok, mert ha be tudnak kerülni az 53-as keretbe nose tackle poszton, akkor jó eséllyel pályára is fognak kerülni Logan cseréjeként. Azonban egyiküknek sem biztos a helye a csapatban, így először azt kell megmutatniuk, hogy érdemesek a szűk keretbe való bekerülésre. Square helyzetét könnyíti, hogy már egy év tapasztalattal rendelkezik és többposztos játékos, aki endként is bevethető. Viszont a tavalyi éve alapján képességei korlátozottak, főleg a fizikai paraméterei miatt, mert az esze megvan a játékhoz. Jobban teljesítő vetélytárs híján elfogadható csere lehet idén is, de nem az a fajta játékos, aki veszélyeztetné Logan helyzetét.

Allen idén a 7. körben érkezett, így ő sem mehet biztosra. Neki vannak leginkább nose tackle méretei, és utolsó évében is e poszton játszott Wisconsinban. Még eléggé képzetlen, szóval mindenképp fejlődést kell mutatnia, ha nem a gyakorlócsapatban akar landolni. Ha szerencséje lesz, akkor Squaret idén inkább DE-ként veszik figyelembe, és így ő bemasírozhat a keretbe.

Tavaly óta tudjuk, hogy Kelly szereti Oregonból importálni a camp bodykat, valószínűleg Keliikipire is ez a szerep vár, és a gyakorló csapatba kerülésnek is örülhetne.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu