Eagles edzőtábor 2014 - Defensive end

Fletcher-Cox_tc.jpgA kezdő poszt várományosai: Fletcher Cox, Cedric Thornton

A tavalyi kezdő páros idén is jó eséllyel pályázik a kezdő posztokra. A kérdés inkább az lesz, hogy mennyire sikerül megoldani a tehermentesítésüket a szezonban. Kettőjük közül talán Coxnak volt nehezebb a 3-4-re való átállás, mert őt tekintették inkább klasszikus 4-3-as 3-tech DT-nek és korábban soha nem játszott 2-lyukas rendszert alkalmazó védelemben. Ehhez képest nem volt reménytelen a tavalyi szezonja, időnként dominálni is tudott, azonban az idény második felére eléggé kimerült, és ez főleg a passz siettetés hiányában mutatkozott meg. Idén mindenképpen további javulást várunk tőle.

Thorntont már az egyetemről kijőve is sokan inkább 3-4-es DE-nek tartották, amit valamennyire igazolt is azzal, hogy jól ment neki az átállás az új rendszerre. Futás ellen az egyik legjobb falember volt az egész ligában, viszont az irányító siettetéséből nem tudta eléggé kivenni a részét, így e területen kíváncsian várjuk, hogy lesz-e javulás.

Akik a kezdőbe kerülésért küzdenek: Vinny Curry, Taylor Hart

Tavaly eldőlt, hogy Curry defensive endként kerül alkalmazásra a védelemben. Sokat dolgozott azért, hogy pályára kerülhessen, és lényegében az egyetlen olyan csere falember volt a védelemben, akinek komolyabb hasznát látta a csapat. Hatékony passz siettetőnek bizonyult a limitált játékidejéhez képest, és az idény második felében már futó downoknál is fel merték engedni a pályára. Talán ő küzdött a legtöbbet az átállással, de az, hogy egyre többször volt a pályán mutatja, hogy az edzők szerint jó irányban indult el. Erre építve fejlődhetne tovább, és jó lenne, ha még komolyabban tudná segíteni a kezdőket, vagy akár meg is szorongatná valamelyiküket a kezdőbe kerülésért. Ha viszont a nagyszámú csere DE közül mások is komoly fejlődést mutatnak, akár az is előfordulhat, hogy Curryből cserealap lesz valamelyik 4-3-as csapattal.

Az Oregon Egyetemről érkezett Hart már prototípus 3-4-es DE. Annak ellenére, hogy csak 5. körös választott volt, a helye elég biztosnak mondható, mivel Kelly nagyon szerette volna idehozni egykori játékosát, így gyengébb edzőtábor esetén sem valószínű, hogy megválnánk tőle. Persze az elvárások inkább ellenkező előjelűek vele szemben, mivel szorgalmas és rendelkezik a szükséges képességekkel ahhoz, hogy már újonckén segítse a védelmet.

dline2.jpg

Akik a csapatba kerülésért küzdenek:Joe Kruger, Damion Square, Brandon Bair, Frances Mays, Alejandro Villanueva

Krugert tavaly egész évben IR-on rejtegette a csapat, tudva, hogy az alapképességei megvannak, de túl korán jött ki az egyetemről. Így kellett még egy év, hogy erőben és technikában alkalmas legyen a játékra. Most eljött az idő a bizonyításra. Fizikailag mindenképpen előre lépett, mert a hírek szerint több mint 20 fontot megára szedve már 290 font a tömege, ami már jobban hasonlít egy 3-4-es DE-re. Az meg majd eldől, hogy a pályán is tud-e érvényesülni.

Square-ről már esett szó, mindenes játékos a védőfalban, ami hasznára lehet a rosterra kerülésnél, de kérdéses, hogy mennyi fejlődést tud mutatni.

Brandon Bair szintén egykori Kacsa, aki a tavalyi szezont a gyakorló csapatnál töltötte. Mivel a szezon végére már 30 éves lesz, neki valószínűleg ez az egyik utolsó esélye, hogy bekerüljön egy csapat 53-as keretébe.

Mays és Villanueva külsőre olyan játékosok mintha Chip Kelly álmaiból léptek volna elő, mindketten 6’9 magasak és remek fizikummal rendelkeznek, azonban a játékból még elég keveset tudnak. Valójában még a gyakorló csapatba kerülés is siker lenne bármelyiküknek. A legnagyobb sztori mindenesetre Villanueva csapatba kerülése lenne. Az Army csapatának egykori tight endje három alkalommal is szolgált Afganisztánban rangerként, ahol számos kitüntetést kapott. Már így is sok történet kering róla, így az OTA-k alatt például az egyik edzésnap után elugrott teljesíteni a fizikai felmérőket a hadseregben (ami többek között magában foglal egy 5 mérföldes futást is), majd másnap rendben megjelent a következő OTA edzésnapon. Az edzőtáborig eltelt időt pedig további edzésekkel és felkészüléssel töltötte a seregben.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu