Rekordszerződést kötött a Cardinals cornerbackje

Az Arizona Cardinals tegnap bejelentette, hogy ötéves, 70 millió dolláros szerződést kötött cornerbackjével Patrick Peterson-al amivel posztjának legjobban fizetett játékosa lett a védő. A szerződés 48 millió dollár garantált összeget tartalmaz. A védőt így sikerült hosszútávra magukhoz láncolniuk, 2020-ig rendelkezik szerződéssel mert a következő két évben még az újonc szerződése lesz érvényben.

Az NFL Media szakértő Ian Rapoport értesülése szerint a szerződés 15.3 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz. Továbbá a 2015-ös Super Bowl követő ötödik napig 27.869 millió dollár kerül kifizetésre a garantált részből, a 2016-os döntő utáni ötödik napon pedig már 42.6 millió dollár lesz a zsebében a garantált összegből.

Peterson és a Cardinals már február óta tárgyalt a hosszabbításról. A szakértők véleménye szerint sok general manager megtette volna, hogy egy Peterson képességű védőt csapatának legjobban fizetett cornerbackjévé tegyen de azzal már nem mindenki ért egyet, hogy egy negyedéves játékos megérdemelt volna egy ekkora szerződést. Bár ugyanezt el lehetett mondani akkor is amikor Richard Sherman aláírta a rekordszerződését.

Az utóbbi években igen meggyőző secondary áll össze Arizónában hiszen Peterson mellett cornerback poszton ott van még a tavaly draftolt Tyrann Mathieu és az idei offseasonban szerződtetett Antonio Cromartie is. Előttük Calais Campbell és Darnell Dockett dolgozik defensive endként így az ellenfelek támadójátékosai igen komoly ellenállásra számíthatnak a következő szezonban.

(nfl.com, Fotó: blacksportsonline.com)