Vikings előzetes: Cornerback-ek

Training Camp Preview CB_1Ha már szó esett a Vikings egyik nagy megoldatlan problémájáról a védelemben, most jöjjön a másik.

A CB poszt hasonlóan a LB-hez évek óta csak foltozgatáson megy át. Nincs olyan meghatározó játékosállomány ezen a poszton, akik képesek lennének egyenletes és jó teljesítményre.

Évek óra rossz formában van ez a poszt, néha feltűnik egy-egy jó játékos, de egyedül ő is kevés. Tavaly Xavier Rhodes a Vikings akkor frissen draftolt CB-je játszott jól és ezzel az idei szezonra ki is vívta magának az egyik kezdő pozíciót. Persze neki is van még hova fejlődnie, de nagyon biztatóak a jelek vele kapcsolatban.

A Vikings gondoskodott a másik oldalról is és megszerezték Captain Munnerlyn-t a Panthers-től. Munnerlyn nagyon jó játékos és kiválóan fog alkalmazkodni a Vikings sémájába. Mike Zimmer elismerően nyilatkozott vele kapcsolatban. 

Josh Robinson első évében viszonylag jól teljesített, de tavaly teljesen visszaesett a formája. Idén meglátjuk mire lesz képes.

Derek Cox és Shaun Prater az akiből még lehet végső kerettag. Tavaly összesen 6 CB-vel indultunk neki a szezonnak, de év közben sorra hullottak ki, így olyanok is a kezdőben találták magukat, akik amúgy igen messze állnak tőle. Prater tavaly az első meccsén, mikor pályára lépett rögtön egy interceptiont is szerzett, ráadásul volt csapata, az Eagles ellen.

Marcus Sherels hivatalosan CB, de punt visszahordásokban jeleskedik inkább. Talán nagyobb hasznát veszik majd a special team-ben, mint a védelemben.

Az idén draftolt Jabari Price és Kendall James előtt ott a lehetőség, hogy bejussanak az 53 fős keretbe. Julian Posey és Robert Steeples nem igazán keretbe való játékosok, a tartalékok között viszont elférhetnek.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com