Az előszezon nyitó nem a végleges forma

A Buffalo Bills 20-18-as győzelme a Bank of America Stadium-ban, a Panthers útja a végeredményig tele volt az amerikai foci jó és rossz közhelyeivel. Szerencsére a Panthers a leginkább figyelemre méltó volt egy dologban: a nagy játékosok nagyban játszottak. Az első körös draft pick Kelvin Benjamin megmutatta, hogy egy nagy játékos. 

Már megmutatta a lehetséges nagyságát az edzőtáborban is a Panthers újonca, de Benjamin véghezvitt egy olyan játékot, ami csak megerősítette ezt a gyanút. A második negyed első játékában 29 yardos touchdown elkapást csinált Derek Anderson passzából, annak ellenére, hogy megbotlott és majdnem elesett, mégis megszerezve a labdát a földet érés előtt.

"Az a gondolkodásmódom, hogy mindig el kell kapni a labdát," mondta Benjamin. "Ha az irányító feléd dobja a labdát, csak csináld meg a játékot. Nem számít, hogy hol a labda, csak kapd el. Ez tényleg egy átlagos elkapás - azt leszámítva, hogy megbotlottam."

Ha az ilyen jellegű elkapások a normálisak, valóban fényes lehet a jövő.

A további közhelyek, amik a pénteki végeredmény befolyásolták, inkább egy vegyes képet mutatnak a Panthers szemszögéből:

Az elit védelem meghajolhat, de meg nem törhet:

A Bills átgázolt a Panthers legerősebb védelmén, de a Carolina nem engedte meg nekik, hogy befejezzék, amit elkezdtek. A Buffalo 78 yard-ot haladt a kickoff után, de a Panthers megállította ellenfelét a 2-yardos vonalon. 

"Ez az, ahol mi beerősítünk," mondta a defensive tackle Dwan Edwards. "Ez az, ahol szeretnénk kiválóak lenni - a csapatokat a vörös zónában tartani." 

A tartalékok majdnem megismételték a bravúrt a mérkőzés végén, de a Bills bejutott az end zone-ba negyedik kísérletre, ami végül a mérkőzést eldöntő touchdown lett.

A turnover-ek egyszerűen megölnek: A Panthers offense nem volt mindig dinamikus, de szinte mindig vigyázott a labdára. Pénteken a Panthers elvesztette a turnover csatát 3-1-re, a Bills szerzett a két első félidős turnover-ből 10 pontot. A harmadik, az interception az utolsó másodpercekben bebiztosította a győzelmet. 

A speciális csapat jelenti a különbséget: egy kísérleti szabály az előszezon első két hetében és a kicker Graham Gano sérülésének kombinációja játszott döntő szerepet a végeredményben. Miután Benjamin touchdown-ja után a Carolina 6-3-ra vezetett, az ezt követő 33 yardos extra pont kísérletet Jordan Gay - aki punter a csapatban - elhibázta. A Panthers üldözte ezt a pontot egész éjszaka, szerzett három TD-t a Buffalo két TD-jével és két field goal-jával szemben - amely általában 21-20-as győzelmet eredményez, ehelyett 20-18-as vereség lett a vége.

Amikor a Panthers 13-12-re megközelítette ellenfelét a negyedik negyedben, és nem sikerült a két pontos kísérlet, a Bills az ezt követő kickoff-ot egészen a 42 yardos vonalig hordta vissza. Ez előkészítette a terepet egy touchdown drive-hoz.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu