Az előszezon első hetének vesztesei

Végre elkezdődött az előszezon és hosszú idő után nem csak elemzésekről, szerződésekről, büntetésekről, esélylatolgatásról lehetett olvasni hanem végre mérkőzéseket is láthattunk. Az előszezonban sok játékos lehetőséget kap a csapatoknál így értelemszerűen többeknek sikerül míg mások kudarcot mondanak és nem tudnak élni a lehetőséggel.

Vesztesek

Ryan Mallett, QB, New England Patriots

A Patriots első előszezon mérkőzésén egy percet sem játszott Tom Brady hanem a tartalék Ryan Mallett volt a kezdőirányító. A szakértők véleménye szerint ezzel a lépéssel tulajdonképpen egy tradelhető táblát akasztottak Mallett nyakába de az irányító nem tudott élni a lehetőséggel. Nem sok irányítóproblémával küzdő csapat fogja felkeresni Őket Mallett produkcióját követően. Az újonc Jimmy Garoppolo simán lejátszotta és elképzelhető, hogy emiatt előrelép az elsőszámú tartalékirányító posztjára.

Blaine Gabbert, QB, San Francisco 49ers

A 2011-es Draft elsőkörös irányítója az idei offseasonban csatlakozott a 49ers csapatához de tulajdonképpen ott folytatta ahol a Jacksonville Jaguarsnál abbahagyta a tavalyi szezonban. 11 passzkísérletéből csak 3 volt sikeres, 1.8 yardot átlagolt passzonként. A Football Outsiders' DVOA metric rangsora alapján Gabbert az utóbbi 30 év legrosszabb irányítója.

Ryan Fitzpatrick, QB, Houston Texans

Nem az irányítóké volt a múlt hét hiszen Ryan Fitzpatrick is csődöt mondott új csapatának első mérkőzésén. Rosszul olvasta a játékot és katasztrófálisan passzolt. A vezetőedző Bill O'Brien-t a mérkőzés másnapján már arról kérdezték, hogy bekövetkezik-e valamilyen változás a rangsorban a gyenge produkció után.

Chris Ivory, RB, New York Jets

A Jets kezdő futója miután elnyerte az elsőszámú címet rögtön meg is sérült az első mérkőzésén. Eddigi karrierje során térd, láb, térdín, ágyék, váll, agyrázkódás is hátráltatta ami most bordasérüléssel bővült.

Robert Woods, WR, Buffalo Bills

A Hall of Fame mérkőzést követően a Bills irányítója EJ Manuel elárulta, hogy csalódott volt amiért nem kapott első csapatbeli lehetőséget Woods. A második profi szezonját elkapó, tavalyi kezdőjátékos már elveszette az elsőszámú elkapó posztját Mike Williams-el szemben és jelenleg Chris Hogan-el csatázik a második posztért.

Chris Givens, WR, St. Louis Rams

A korábbi elsőszámú elkapó már elveszette helyét Kenny Britt-el és Brian Quick-el szemben továbbá az utóbbi időben snappeket vett el tőle Tavon Austin és Stedman Bailey is. Már az is felmerült, hogy a szezon kezdetére "már csak" mint kickoff returnerként veszik majd számításba.

Támadófal, Tampa Bay Buccaneers

A Sen'Derrick Marks irányította védőfal teljesen szétszedte a Buccaneers támadósorát a múlt héten. Josh McCown kétszer sackelték, volt fumble és pick-six. Carl Nicks-et elküldték a csapattól és emiatt felmerült, hogy eltradelik Alex Bonne-t a 49ers-től de a fal problémáját egy játékos nem fogja megoldani.

Támadóegység, Indianapolis Colts

Andrew Luck első két évében több ütést szenvedett el mint bármelyik másik irányító a ligában és úgy néz ki, hogy ez idén sem fog megváltozni. Az eddig sem túl erős falból elveszették a guard Donald Thomas-t az egész szezonra, a center Khaled Holmes és az újonc tartalékfalember Ulrick John pedig megsérült az első mérkőzésen. A tavalyi center Samson Satele aláírt a Miami Dolphins-al így biztonsági megoldásként még Őt sem tudják visszahívni.

Cornerbackek, New York Jets

Rex Ryan védekezési sémája nagyban függ a cornerbackektől ami rossz hír hiszen sorra dőlnek ki a védői. Dee Milliner bokasérülést szenvedett míg a harmadik körös újonc Dexter McDougle kiesett az egész szezonra és a veterán Dimitri Patterson boka és könyöksérülés miatt több edzést is kihagyott. A Jets secondary ismét egy nehéz évre számíthat.

(nfl.com, Fotó: nesn.com, sports.yahoo.com, luckatlucke.com, cbssports.com)