A Panthers üdvözölte az edzőcsapat létszámának bővítését

Kedden az NFL bejelentette, hogy a gyakorló csapatok létszáma növekedni fog a jelenlegi nyolc játékosról 10-re a 2014-es és a 2015-ös szezonban. Az edzőcsapat létszáma utoljára 2004-ben emelkedett, akkor öt játékosról nyolcra. Ron Rivera és Dave Gettleman örömmel fogadta a liga döntését.

"Imádom. Tényleg." mondta Rivera. "Mindig tudsz extra játékost használni. És ez egy jó előjel a jövő szempontjából a fejlődő fiúknak. Azt hiszem, hogy ez egy plusz. Több srác kaphat lehetőséget, több srácnak lesz esélye, hogy játsszon. Ez az, amit akartunk. Ez egy nagy lépés."

"A játékos fejlődésének szempontjából ez egy plusz, egészen biztosan. Ez egy verseny, és van néhány srác, akit el kell elengedni, pedig nem akarjuk. És ez (a bővítés) egyértelműen pozitív lépés a játékosok felé, ez tartja őket játékban." mondta Gettleman.

A keddi edzés késett körülbelül 45 percet egy heves esőzés miatt, de a Panthers visszatért a pályára, és hozzátett két extra sorozatot, kihasználva a nedves időjárást.

"Mi megpróbáljuk a legjobbat kihozni belőle," mondta Rivera.

A tight end Greg Olsen, aki nem játszott a vasárnapi előszezon mérkőzésen egy vádli sérülés miatt, és az elkapó Tavarres King, aki sántikált a Chiefs ellen, részt vettek az edzésen. Edzett még a futó Darrin Reaves és Mike McNeill, akik térd sérüléssel szenvedtek.

A defensive end Charles Johnson (combhajlító), a guard Trai Turner (ágyék), az offensive tackle Nate Chandler (térd) és a linebacker Chase Blackburn (hát) kihagyták az edzést.

Rivera megismételte, hogy nem aggódik túlságosan Blackburn hátát illetően, és majd meglátjuk, hogyan érzi magát szerdán.

Ami a safety Roman Harper-t illeti, aki továbbra is egy lábujj sérülés miatt pihen, Rivera bízik abban, hogy a veterán készen áll a játékra, annak ellenére, hogy ilyen sok időt hiányzik.

"Azt hiszem, rendben lesz," mondta Rivera. "Tavaly hoztunk egy srácot az utcáról egy hét alatt - Quintin Mikell kész volt. Látom Roman Harper-t ugyanabban a felfogásban. Ő egy veterán, aki sokat tudott játszani. Azt hiszem, rendben lesz. És egy dologban jobb, mint Quintin, hogy ő itt volt az OTA-n és a minicamp-on."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu