Beharangozó: Chiefs - Vikings (Előszezon 3. hét)

Preview Vikings-Chiefs_PreSeason3_1A hazai előszezon meccsek után most először látogatunk idegenbe, irány Kansas City. Örömmel konstatáltuk, hogy eddig mindkét előszezonmérkőzésünket sikerrel vívtuk meg, még akkor is, ha volt némi izgalom a múlthéten.

Az első héten ugye nem egy pontgazdag mérkőzésen, de legyőztük a Raiders-t, majd múlthéten egy annál inkább izgalmasabb találkozón kerekedtünk a Cardinals fölé.

Mike Zimmer jól kezdte a csapattal hazai pályán, most kíváncsian várjuk, hogy idegenben is tudja-e hozni a kötelezőt.

Ez az előszezonmérkőzés számunkra nem nagyon fog különbözni a többitől, hiszen a megszokott sémában fog lezajlani. Zimmer kijelentette, hogy Matt Cassel lesz most szombaton is a Vikings irányítója, azt viszont nem tudni, hogy ugyanúgy 1-1 félidőt játszanak-e Teddy -vel mint az elmúlt héten vagy Ponder is beszáll a harcba.

Attól nem félünk, hogy Peterson pályára lép-e, mert tudjuk, hogy nem. Az egész előszezon során csak az edzéseken láthatjuk, bár a héten kihagyott kettőt.

Nagy csata várható majd az elkapók között, leginkább Adam Thielen és a múltheti meccsen berobbanó Rodney Smith között. Smith több nagy elkapást is bemutatott a Cardinals ellen, ráadásul 18 másodperccel a meccs vége előtt ő húzta le Bridgewater utolsó átadását is, amivel a csapat megnyerte a meccset.

A két fél között ez lesz a 16. előszezon mérkőzés. Szerencsére még jól állunk, hiszen 8:7 arányban felénk billen a mérleg nyelve. Legutóbb 2009-ben találkoztunk az előszezonban, akkor 17:13 -ra le is hoztuk a mérkőzést. Az már kevésbé jó, hogy eddig összesen 5 alkalommal voltunk mi a vendégek a Chiefs-nél és abból négyszer vereséget szenvedtünk. Majd most javítunk.

Két alkalommal semleges helyszínen került megrendezésre ez a párharc. 1989-ben Memphis (Tennessee), 1994-ben pedig Tokyo (Japán) adott otthont ennek a párharcnak. Mind a kettőt a Vikings nyerte.

Ebben az előszezonban 1:1 -re áll a Kansas City. Míg az első héten egy igencsak pontgazdag meccsen a Bengals-t gyűrte le, a második héten kikapott a Joe Webb-et is foglalkoztató Carolina Panthers együttesétől.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com