Mérkőzés összefoglaló: Eagles 31-21 Steelers (videóval)

Megvolt a harmadik meccs is, sikerült megúszni sérülés nélkül, ami talán a legfontosabb. Pedig Maclin és Shady eseténél is lehetett aggódni, főleg Maclinnél. Ha Maclin nem fog kihagyni meccset a szezonban az kisebb csoda lesz, de reméljük, hogy csak kisebb sérülései lesznek. A kezdő támadósor és védelem nagy részét már nem hiszem, hogy látni fogjuk az előszezonban, mivel ma elég jól ment nekik.

A kezdők egy félidőt voltak fent, és azt elég hasznos gyakorlással töltötték ma. Ebben része volt a normalizálódott bíráskodásnak is, inkább a vége felé dobálták a zászlókat, a kezdőket kevésbé abajgatták (persze volt pár bs. call, de kb. csak annyi, mint egy normál meccsen).

A támadók kissé nyögvenyelős kezdés után szépen hozták a yardokat. Foles az elején elég pontatlan volt, de nem segítették az elkapók elejtett labdái sem. Cooper tűnt a leginkább rozsdásnak, ő most játszott először, és 2 elkapható passzt is elejtett. Aztán a második drivetól kezdve Foles is pontosabb lett, szépen hozták a yardokat, nagyrészt a támadófalnak köszönhetően, amely egyértelműen uralta az ellenfél védőfalát. Az int megint kevéssé volt Foles sara, Sproles elcsúszott és a helyén Polamalu érkezett, szépen olvasva a játékot. Nem játszott az O semmi különöset egyébként, főleg a screeneket gyakorolták.

A védelem ezúttal tudott nyomást gyakorolni BigBenre, aki nyomás nélkül sem volt túl pontos, és szokásával ellentétben nyomás alatt sem. A védőfal is jól teljesített futás és passz esetén is. A védelem legjobbja talán Kendricks volt, aki Carroll interceptionje előtt szépen zavarta ki a zsebből BigBent, és egyébként is jól funkcionált. A secondary egyébként megint felforgatott összeállításban volt, ezúttal Boykin és Williams hiányában a Carroll-Fletcher-Watkins(slot) hármas kezdett a cornereknél, és nem voltak rosszak, bár a secondary legjobbja szerintem Jenkins volt elsősorban passz elleni védekezésével.

A meccs legpozitívabb része a második OL és DL helytállása volt a Steelers kezdők ellen, akik a harmadik negyed nagy részében pályán voltak. A csere OL segítségével Sanchez eredményes driveokat vezethetett, és a csere DL is jól állta a sarat. A második védelem meg is hiúsította a 2. félidő első támadó sorozatát, amikor a Steelers támadói rejtélyes módon futásokkal és rövid passzokkal próbáltak haladni, pedig akkor már a pályán volt Carmichael és Marsh (a.k.a. The Toast Brothers), akik viszont a második driveban már biztosították BigBenéknek a könnyű pontszerzést.

A meccs vége a szokásos csapkodás volt, amiből a Steelers jött ki több ponttal, mivel csak dobálniuk kellett a gyenge secondaryre.

Újoncok:

- M.Smith: pozitívabban láttam a játékát, mint korábban, futás ellen eredményesebb volt és passz védekezésben sem volt elveszve, bár egyszer megverte Antonio Brown, ami nem meglepő. A passrush terén nincs nagy változás, ha sebességből nem veri meg az embert, akkor, nem túl hatásos, erősödni sem ártana. Az idei edzőtáborban Kevin Greene-nel és Tra Thomassal is dolgozott, remélem idővel meglesz a hatása.

- J.Matthews: az első csapattal játszott (de nem a kezdőben), és nagyjából lehetett látni, hogy eleinte mennyi szerepe lesz (2-3 passz/félidő), ha nincs sérülés. Volt egy szép YAC-e screenből, de tudtuk, hogy ezt tudja. Szépen blokkolt a futójátékoknál, ez mindenképp pozitívum.

- J.Watkins: nem lógott ki látványosan lefelé, amikor a kezdőkkel játszott, ez szintén bíztató lehet.

- B. Allen: nagyon jó érzéseim vannak vele kapcsolatban, folyamatosan sokkal jobban játszik, mint az egyetemi gametape alapján vártam. A kezdőkkel is játszott és azt kell mondjam, hogy a fal erőssége volt, még passrusht is generált. Jerry Azzinaro

- Taylor Hart: amit eddig is láttunk, effort guy, futás ellen hatékony, passrush kevés.

- Trey Burton: 2 elkapása volt, az egyik bravúros. PS meglehet neki.

- Henry Josey: megint remekelt, kis bekk létére nagyon határozottan támadja a réseket. Egy szép TD futását vissza is fújták egy fantom-holdig miatt, egyáltalán semmi sem történt. Nagyon szeretném, ha rosterre kerülne, az egyetmi sérüléses kálváriája után nagyon rászolgált és a PS-on nem biztos, hogy itt lehet tartani.

- Reynolds: semmi különös, szerelgetett, a spec.team munkáját nem tudom megítélni, pedig valószínűleg azon fog múlni sok minden nála.

- D. Lowe: CB/S de iszonyat darabos, a DHB TD-nál lehet megnézni, hogy milyen lassan fordul. Mint egy tankhajó, CB-nek nem alkalmas.

A mérkőzés hosszú összefoglalója:

A bejegyzés folytatódik, a folytatáshoz kattints IDE!

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu

Fotó: cbssports.com, steelers.com