Matt Cassel lett a Vikings kezdő irányítója

Matt Cassel_3Vége a találgatásoknak, Matt Cassel nevezték meg a Minnesota Vikings kezdő irányítójának az alapszakaszra.

Megkaptuk pár kérdésünkre választ, de a legfontosabb, hogy kiderült a Vikings kit fog első számú irányítóként játszatni az első játékhéttől.

Matt Cassel sokat látott az elmúlt 10 évben. A legutóbbi hét idényében hat különböző offensive koordinátorral dolgozott együtt. Mikor aláírta új szerződését a holtidény kezdetekor és elkezdte megtanulni Norv Turner új rendszerét tudta, hogy keményebben kell majd teljesítenie és nagyon sokat kell tanulnia ahhoz, hogy megszerezze a kezdő irányító posztot.

Küldetés teljesítve.

Cassel kapta meg a Vikings kezdő irányító posztját a St. Louis Rams elleni idénynyitón. Ezzel kiderült az is, hogy a fiatal Teddy Bidgewater lesz a cseréje és Ponder pedig a harmadik számú irányító, de még az is előfordulhat, hogy St. Louis-ba vagy Buffalo-ba tradelik. Cassel kapott még egy esélyt.

Én már sok mindent megéltem karrierem során. Voltam én már fent és voltam már lent is. Ez a döntés nem igazán meglepett meg engem, mert bár tudom nem vagyok fiatal, de a tapasztat számít most, ami egy újoncnak még nincs.” – mondta az újdonsült kezdő QB.

Tavaly Matt Cassel lejátszotta Christian Ponder-t és Josh Freeman-t is és kezdő irányító lett itt Minnesota-ban. Igaz, hogy csak hat mérkőzésen lépett pályára az igen gyenge 5-10-1 -es mérleget hozó szezonban, de ő teljesített a legjobban és vele nyertünk meccseket. Miután Leslie Frazier és csapata szélnek lett eresztve érkezett Mike Zimmer és Norv Turner, akik visszahozták Cassel, hogy versenyhelyzetet teremtsen az irányító poszton, plusz akartak egyfajta stabilitást is.

Cassel idén mind a három előszezonmérkőzésen kezdőként lépett pályára. 66%-as passzolt, összesen 367 yardot, 2 TD-t és 1 interceptiont hozott össze.

Matt nem tett semmi olyat az előszezon alatt mely a munkájába került volna vagy veszélyeztette volna azt. Úgy vélem, hogy jól játszott. A csapat nagy bizalommal van felé. Jól érzik magukat egy tapasztalt irányító mellett.” – fogalmazott Mike Zimmer.

 A Vikings miután feltradelt az első kör 32. helyére kiválasztotta a Louisville irányítóját Teddy Bridgewater-t mellyel meg akarta szüntetni a régóta rendezetlen irányítóhelyzetet itt Minnesota-ban. Teddy eddig mind a 3 előszezon mérkőzésen pályára lépett. Míg a Raiders ellen csak kevesebb időt kapott, addig a legutóbbi két meccsen már megkapta mindkét találkozó második félidejét. Nem nyújtott rossz teljesítményt, sőt egészen jó volt. 26/40 es passzaránya mellett 266 yardot és 4 TD passzt osztott ki és ami a legfontosabb nem volt eladott labdája, bár volt 3 fumble-ja, amiből végül nem lett probléma, de azért oda kell rá figyelni.

Mondtam Teddy-nek ma reggel, hogy nagyon örülök annak, hogy itt van velünk. Nagyon összeszedett céltudatos játékos, akiből az elkövetkezendő években a franchise meghatározó arca válhat.” – mondta el Zimmer.

Bridgewater nem fogadta furcsán a hírt, hogy nem ő lesz egyből a kezdő. Elmondta, hogy sokat kell még tanulnia, amit Cassel mögött meg is tehet, de hozzátette, hogy ha a szezon során szükség lesz rá, bármikor készen áll, hogy beálljon és vezesse a csapatot. 

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com