Elhibázott szerelések mindenhol

Washington Redskins vs. Tampa Bay Buccaneers 24-10

A Bucs szurkolók szempontjából, egy ritka unalmas mérkőzésen vagyunk túl. Ez volt az utolsó felkészülési meccs, és mint ilyen arról szólt, kapnak egy utolsó esélyt néhányan, hogy megmutassák miért is van rájuk szükség az 53 fős keretben.

Ebből kifolyólag nem is láthattuk kezdő játékosainkat a mai napon. Még Mike Glennon is mindösszesen egyetlen drive-ot vezetett le. Majd Mike Kafka adogatott az egész mérkőzésen. Tette mindezt 50%-os hatékonysággal, mindösszesen 86 yarddal, 1 passzolt TD-nal, és 1 fumble-lel. Ha másra nem is, arra jó volt ez a mérkőzés, hogy többek között megállapítottuk, hogy Mike Kafka nem jó irányító. Bár szegénynek ismét nem sok esélye maradt, hisz a támadófal is vigyázott kezdő játékosaira. Így olyan kezdők mögött kellett játszania mint például Josh Allen, Kevin Pamphile, vagy épp a nagyon rossz formát mutató Jamon Meredith. A falban az egyetlen érdekességet Rishaw Johnson jelenléte szolgáltatta. Hisz láthattuk végre mit is tud. Nos, élből benne volt a keze egy sack-ben. Amiből Mike Kafkának ma négy is jutott. Ezt leszámítva szarvashibákat nem láthattunk tőle, de nem veregettük azonban az állunkkal sem egész éjszaka a térdünket.

Bebizonyosodott, ami eddig is talán nyílt titok volt. Miszerint a szezon folyamán egyetlen okunk van rá, hogy keresztbe tett ujjal, nyelvünkre ráharapva nagyon izguljunk. Mégpedig az, hogy kulcsfontosságú, kezdő játékosainkat véletlenül se sújtsa sérülés, hisz a pozíciók mélységeiben lévő játékosok borzalmasak. Mármint ami a játéktudásukat illeti. Gondolom sokat elárul a meccsről, hogy annyira izgalmas volt, hogy az operatőrök többet mutatták a pálya szélén, felszerelés nélkül, maga elé bámuló, békésen ücsörgő Logan Mankins-t. Mint magát a meccset. Pedig ugye már öltözékéből kiderült, hogy egy árva percet nem fog játszani. Most mit mondjak? A támadóegység katasztrófa volt, és hogy ne mindig én legyek negatív, elmondja nektek Buzz milyen volt a védelem:

0828_1_meccs

Már a tavalyi szezon sem volt kutya, ami az elhibázott szereléseket illeti. De szerintem az egész 2013-as évben nem volt annyi, mint ezen a találkozón. Kifejezetten élvezet volt például nézni, ahogy Lache Seastrunk szerez egy 80 yardos touchdownt, miközben a Buccaneers négy védője, négy szerelést is elhibáz egymás után. A mérkőzést nem meglepő módon a Redskins nyerte 24-10 arányban. De úgy gondolom semmi jelentősége ennek, hisz Lovie Smith javarészt valóban olyan játékosoknak adott esélyt ma, akiket minden valószínűséggel ki szeretne rakni a keretből. Így a szokásos mi mikor törént, és miért történt helyett, nézzük meg kicsit azokat a játékosokat, akik számunkra érdekesek lehetnek.

Mike Kafka… (csak viccelek.) Jeff Demps. Személy szerint úgy gondolom, hogy Demps-nek valóban szembetűnő a gyorsasága a pályán. Ma láthattunk tőle visszahordásokat is, és eredményesebb is volt ezen a téren mint Solomon Patton. Valamint többször beállhatott futni, az irányító mögé. Összesen 20 lehetőséget kapott, és 59 yardot tett meg, egy rémesen rosszul blokkoló fal mögött. Szerintem ez még így az előszezon mérkőzések tekintetében is sok yard, ha megnézzük a többi futónk mire ment ezzel a fallal. Mintha ott sem lett volna. A kérdés az ő esetében továbbra is esetleges sérülékenysége lehet. Kíváncsi leszek mi lesz Lovie Smith terve a játékossal.

Ha pedig már sérülékenységről beszélünk mindenképp említsük meg, hogy valószínűleg újabb komoly áldozatot szedett az előszezon. Ezúttal a legtermékenyebb harmadik számú elkapónk sérült le, Louis Murphy. És nagyon könnyen megeshet, hogy hosszabb kihagyás is vár rá. Azonban jól teljesített ma Solomon Patton, és a már harmadik számú elkapónak kikiáltott Chris Owusu is bemutatott pár elkapást. Előbbi nevéhez fűződik a mai egyetlen touchdownnunk is. Elkapó szinten említsük még megRobert Herront, akinél minden bizonyára kevés gyorsabb, és robbanékonyabb wide receiver van ebben a ligában. Technikája azonban nagyon kiforratlan, és egy sikeres elkapást sem tudott bemutatni, mert nemes egyszerűséggel nem bírja elkapni a labdát. Pedig nem egyszer került sebességének köszönhetően olyan szituációba, hogy az a bizonyos elkapás TD-nal végződhetett volna.

Igazság szerint nagyon szívesen kiemelnék valakit a védelemből is, de egyszerűen nem tudok. Tényleg borzalmas játékot produkáltak. Keith Lewis-nak (CB) volt egy nagyon szép interceptione az end zone-ban, amivel megakadályozott egy touchdownt. De a jó teljesítményét kompenzálta jó néhány elhibázott szereléssel. De ezzel sem volt egyedül a mai napon.

Íme ez volt az utolsó főpróba, jövő hét vasárnap pedig már minden élesbe megy. Itteni idő szerint 22:25-kor fogadják Kalózaink otthon, a Raymond James Stadionban a Párducokat. A mérkőzést egyébként majdnem adta élőben a televízió is, azonban a két mérkőzés közül a 49ers – Cowboys meccset választotta a sport tv. Innen üzenjük, hogy nem vagyunk maradéktalanul elégedettek a döntéssel, és ejnyebejnye dádá lesz!

És ne feledjétek, szombat éjszaka a határidő amikor is 53 fősre kell szűkíteni a csapatok kereteit, hogy kialakuljon a végleges 2014-es roster!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com