Newton magabiztos, kezdeni fog az 1. héten

Cam Newton azt mondta szerdán, "nem kétséges", hogy ő lesz a kezdő irányító, amikor a Panthers elkezdi az alapszakaszt szeptember 7-én, a Tampa Bay Buccaneers ellen.

Newton, aki borda sérülést szenvedett a csapat 3. heti előszezon meccsén, a New England Patriots ellen augusztus 22-én, nem edzett, de úgy tűnt, hogy jobban mozog, mint az előző két nap.

"A testem jobban érzi magát." mondta Newton. "Volt fájdalom, mint bármely más sérülésnél. Nyilvánvaló, hogy a bordáim is fájnak, de haladok előre, megpróbálok pozitív és optimista maradni az egész folyamatot illetően. Ezzel együtt még nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a bokám gyógyulására is."

Newton már játszott egy keveset a felkészülés szempontjából, a holtszezonbeli boka műtét után korlátozott fizikai munkát végzett a Panthers elkapóival az edzőtáborban. De Newton főként mentális ismétléseket végzett, és részt vett minden edzőtábor edzésen, emellett játszott két előszezon meccsen.

Ron Rivera elmondta, hogy Newton elutazik a csapattal Pittsburgh-be, a Steelers elleni, csütörtök esti előszezon fináléra.

"Megpróbálom befolyásolni a csapatot, amennyire csak lehetséges, bármit is várnak el vagy kérnek tőlem, beszélek az újoncokkal vagy előadásokat tartok egyedül vagy az edzőkkel," mondta Newton. "Ez egyáltalán nem kudarc. Megyek, és ellenőrzöm a dolgokat, amennyire tudom. Izgatott vagyok a lehetőség miatt, és minden nap egyre biztosabb vagyok abban, hogy egyre közelebb vagyok a 100 százalékhoz."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu