Visszavonult James Harrison

A tegnapi napon a Pittsburgh Steelers korábbi linebackere James Harrison bejelentette, hogy 12 év után felhagy a profi futballal. Harrison éveken keresztül a Steelers védelmének egyik meghatározó játékosa volt és 5 év múlva eséllyel fog pályázni a Hall of Fame tagságra is. A visszavonulás bejelentésére csak pár nappal azután került sor, hogy ellátogatott az Arizona Cardinals csapatához.

Harrison pályafutása nem indult zökkenőmentesen. Indult a 2002-es Drafton de egyetlen csapat sem választotta ki, majd draftolatlan szabadügynökként szerződtette a Steelers. A gyakorlócsapatban eltöltött két éve alatt háromszor is elküldték és csak a speciális egységben jutott játéklehetőséghez.

2003-ban a német Rhein Fire csapatában is megfordult, majd 2004-ben a Baltimore Ravens szerződtette de nem sokkal később elküldték. Rövid idő alatt már negyedszer küldték el. Ezt követően a Steelers a negyedik alkalommal is szerződtette és az edzőtábort követően már sikerült megragadnia a csapatban.

"Nehéz döntést hoztam meg a mai napon. A családom iránti szeretetem és a tudat, hogy szükségük van rám ellensúlyozza majd a játék iránti vágyamat. Rengeteg élményt szalasztottam el velük kapcsolatban mert túl sok időt fordítottam a karrieremre." - szerepelt Harrison nyilatkozatában.

"A futball iránti szeretetem már nem elég erős ahhoz, hogy elszalasszak még egy születésnapot vagy az iskola első napját. Őszintén hálás vagyok azoknak az embereknek akik támogattak az elmúlt évek során. Elsősorban a családomnak, a Rooney családnak, a Steelers családnak úgy mint Mr. Brown-nak, a Bengals szervezetének és szurkolóinak és nem utolsó sorban a Steelers Nation-nek. Köszönöm."

Harrison pályafutása során 145 alapszakasz mérkőzésen lépett pályára, 647 tacklet, 66 sacket, 29 kierőszakolt fumblet és 6 interceptiont szerzett. 5 alkalommal választották be a Pro Bowl, 4 alkalommal az All-Pro keretbe és 2008-ban az Év legjobb védőjátékosának választották.

A pályára berontó Browns szurkoló sokáig emlékezni fog Harrisonra:

(nfl.com, Fotó: )