A turnoverek vittek a sírba, vereség lett a vége

RegularSeason Game2, Patriots-Vikings2Hazai pályán 30:7 arányban maradt alul a Minnesota együttese, miután a New England élt az erőfölényével. Pedig milyen szép napra virradt vasárnap reggel Minneapolis-ban. Győzelem után ismét nem tartottuk magunkat olyan elveszettnek, még úgy sem, hogy Peterson-t mellőznünk kellett. Bíztunk benne, hogy Asiata valamilyen szinten megoldja a feladatot.

Az első drive szinte tökéletes volt. Magabiztos passzok, egy két szép futás és a végén Asiata 25 yardos elkapott TD-jével zárt a Vikings. Gyönyörű kezdet, minden adott olt egy szép folytatáshoz. A Pats első támadásából egy inchet sem tudott előrehaladni, így hamar puntolni kényszerültek. Allen nagyon szépen puntolt, így a saját redzone-unkból kellett megindulnunk.

A diveban két támadó szabálytalanság is volt. Sullivan és Fusco is túl gyorsan akart elindulni, sorra jöttek a büntetések. Talán emiatt is, de Cassel belekényszerült egy nagy passz elindításába. Az persze célt tévesztett és egyenesen a Pats védőjének kezében landolt, majd egészen az egy yardos vonalunkig sikerült neki vele visszaérni. Innen már könnyű dolga volt a vendégeknek, Ridley be is csúszott a labdával, hamar egalizáltak. Még a negyed vége előtt Gostkowski 48 yardról a póznák közé vágta, amivel fordítani tudott a Pats.

Kis szünet után a második negyedben mi támadhattunk. Ennek a drive-nak is hasonló vége lett, mint az első negyedben. Cassel Jennings felé dobta a labdát, de az a nyáron érkező Revis húzta le az elkapó elől, ismét labdát szerez New England, a Vikings turnover mutatója pedig máris 0 a szezonban.

Edelman 44 yardos elkapásával igencsak közel férkőzött a Pats, majd pár játékra rá 9 yardos elkapásával újabb TD-t szerzett a vendég együttes.

Nem elég, hogy döcögött a támadójáték, még egy szerencsétlen mezőnygólt sem tudtunk értékesíteni a szünet előtt. Walsh 48 yardról próbálkozhatott, de miután belerúgott a labdába Chandler Jones blokkolt a kísérletet, majd megszerezve az TD-t szerzett csapatának, így a szünetre már tetemes hátránnyal, 24:7 -el mehettünk el.

A második félidőben összesen csak 2 mezőnygól született, persze mindkettő New England-i oldalon. Matt Cassel a harmadik és a negyedik negyedben is interceptiont dobott, így összesen 4 eladott labdával zárta a meccset. A találkozó végén még Jennings és Thielen is szerezhetett volna TD-t, mivel az elkapás megvolt, csak nem volt bent mindkét lábuk a játéktéren.

A védelemmel igazából nem volt nagyobb gond, bár nem nyújtottak olyan teljesítményt, mint az első héten. Csak Tom Johnson volt képes sackelni Brady-t. Azt a Brady-t, aki gyakorlatilag meg sem erőltette magát, mert 149 passzolt yardja mellett csak 1 TD-t mutatott fel. 

A támadók már inkább gyengélkedtek, hiszen Cassel-nek volt 4 eladott labdája. A támadófal hatszor engedte besackeltetni az irányítót. Kalil csak önmaga árnyéka volt vagy még az sem. Rengeteg false start volt az O-Line részéről, főleg a nemrég szerződést újító Fusco járt ebben az élen.

Matt Asiata nem Adrian Peterson ezt mindannyian tudjuk, de egy darabig be kell ennyivel érnünk, 13 futásból csak 36 yardra volt képes, igaz elkapásokból 48 yardot és 1 TD-t összeszedett. Az elkapókkal nem volt nagy gond. Rudolph elejtett pár simán fogható labdát. Ez a meccs ilyen volt.

Jövő héten a kettő vereséggel rajtól New Orleans Saints csapatához látogatunk, ahol reméljük javít a Minnesota.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com