Mason Foster jó pár hétre kidőlt

Vasárnap este a Rams ellen, nem csak a mérkőzést, de két kulcsfontosságú kezdőjátékosunkat is elveszítettük.

Először Gerald McCoy (DT) dőlt ki. Mint utólag kiderült, ő kéztörést szenvedett, és előre nem meghatározható ideig nem is fog játszani. A másik nagy veszteség pedig a linebacker Mason Foster, akinek a válla ficamodott ki.

Ez is egy elég makacs sérülés tud lenni, a lábadozási ideje pedig nagyon változó, nagyban függ annak súlyosságától. Akadt már olyan aki négy hét alatt felépült belőle. Viszont olyat is láthattunk, aki egész szezonra kidőlt. De átlagosan azért 4-12 hét kihagyásról beszélhetünk.

Így tehát lehetetlen, hogy Mason Foster, vagy Gerald McCoy pályára lépjen csütörtökön a Falcons ellen. Fostert így középső linebacker pozícióban Dane Fletcher fogja helyettesíteni, akinek szerencsére van már azért némi tapasztalata, mint spot starter. Hisz korábban látta ő el ezt a feladatot a New England Patriots-nál. Foster meghatározatlan idejű kiesésével azonban felkerült a gyakorlócsapatból a szintén linebacker Brandon Magee. Az 53 fős keretből pedig elküldték a sérült cornerback, Rashaan Melvint. A másodéves játékosban ott volt a lehetőség, csak sosem sikerült igazán megmutatnia folyamatos sérülései miatt.

Így tehát nem fog játszani csütörtökön Foster, és McCoy mellett továbbra sem Adrian Clayborn, ésMike Jenkins. Ugye mindketten IR listán vannak. Számukra a szezon is véget ért. Valószínűleg az újonc tight end, Austin Seferian-Jenkins sem lép pályára, aki még ma sem edzett a csapattal. Jó hír viszont, hogy Michael Johnson bokasérülése javulni látszik, így lehet, hogy ő bevethető lesz. Legalábbis Lovie Smith optimista ezen a téren.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com