Nem kizárt, hogy McCoy játszik ma este

Mint az ismeretes a Tampa Bay Buccaneers kiváló védőfalembere, Gerald McCoy kéztörést szenvedett vasárnap a Rams elleni találkozón. Azonban ő is, és a Buccaneers is mindent megtesz, hogy a játékos pályára léphessen ma este.

Én nem vagyok benne biztos, hogy ez baromi jó ötlet. De a döntést egyébként maga McCoy fogja meghozni, mégpedig csütörtökön a mérkőzés előtt. McCoy az egyik alappillére ennek a csapatnak, és bár senkit sem tölt el jó érzéssel, hogy 0-2-es mérleggel nyitottuk a szezont. Azért én inkább azt mondanám, hogy legyen 0-3 mintsem teljesen tönkre vágjuk a legjobb játékosunk egészségi állapotát. Még komolyabb károkat okozván kezének.

Lovie Smith elmondta egyébként, hogy ha McCoy esetleg játszik is, akkor valamiféle védelemmel, speciális “csomagolással” látják el a kezét. Megmondom őszintén, hogy Smith megnyilvánulásaitól kezdek a falra mászni. Az elmúlt napokban tett nyilatkozataiból gyűjtöttünk nektek párat, amit majd ma este ti is olvashattok a Falcons elleni meccs beharangozójában. Erre a mondatára visszatérve pedig, még jó, hogy raksz rá b*szod. Vicces lenne ha lógó, törött kézzel küldenéd ki több mint száz kilós falembereket taszigálni.

Gerald McCoy-ban azt szerettem mindig is, hogy ő az egyik legelhivatottabb játékos, amikor a csapatról van szó. És nagyon is látszik, hogy most sincs ez másként. Hisz szemlátomást ő maga is nagyon szeretne játszani. Nem először fordul elő az NFL történetében, hogy defensive tackle törött kézzel játszott. Sőt a Buccaneers történelmében sem. Hisz a legendás Warren Sapp az 1999-es szezonban szintén kéztörést szenvedett, és csak egy mérkőzést hagyott ki! Így McCoy el is vándorolt szépen az egykori Kalózhoz, és tanácsokat kért tőle, a törött kézzel való játékhoz. Az a bizonyos év egyébként Sapp második legtermékenyebb NFL szezonja volt. És bár kéztörés és kéztörés között is baromi nagy a különbség, azt azért jó látni, hogy McCoy-t ennyire foglalkoztatja a dolog, és ekkora benne az elhivatottság. De úgy érzem azért egy szurkoló sem várja el tőle, hogy csütörtökön pályára lépjen. Sőt! Én kifejezettem szeretném, ha egyenlőre nem tenné.

Hiánya esetén valószínűleg Clinton McDonald veszi át a helyét. Akit egyáltalán nem kell félteni. Hisz a Rams ellen megtizedelt védőfalban egyedül ő volt képes némi nyomást gyakorolni Austin Davis-re. És két sack-künk közül, az egyiket ő szerezte a mérkőzésen. A nose tackle szerepe pedig így valószínűleg visszaszáll a második évét taposó Akeem Spence-re. De akár az eredetileg defensive endet játszó Da’Quan Bowers (DE) is beállhat néhány snap erejéig. Hisz az előszezon során próbálgatták őt ebben a pozícióban, és pár felkészülési mérkőzésen nem is tűnt annyira elvetélt ötletnek. Persze nagyban függ ez attól, hogy a széleken hány bevethető játékosunk lesz csütörtökön. Egyébként jó hír ennek kapcsán, hogy Michael Johnson (DE) már az első csapattal edzett ma, így nem kizárt, hogy a Falcons ellen pályára fog végre lépni.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com