Cruz a vezérré válás útján

A New York Giants egyik kapitányának Victor Cruzt választották meg a játékostársai, aki nagyon örült a lehetőségnek. Noha nem messze nőtt fel a stadiontól, hiszen Patersonból származik, mégis hosszú utat tett meg idáig. Sztárelkapónk örül annak, hogy az egyik vezér lehet, de egyelőre tanulja is a szerepkört.

"Nagy alkalmazkodóképességet és mentális erőt igényel, hogy visszatartsd a gondolataid és négyszemközt máshogy viselkedj, mint a nyilvánosság előtt. Meg kell tanulni hogyan beszéljek az öltözőben a többiekkel. Ha megőrülök, akkor azt hiszem ők is meg fognak. Ha negatív dolgokról beszélnék, akkor ugyanez lenne a reakció. Tartanom kell magam és pozitív energiát közvetíteni." -nyilatkozta játékosunk.

Már csak az a kérdés vajon a pályán is viszontláthatjuk-e régi formáját, hiszen a Lions és a Cardinals ellen is több elejtett labdája volt. Vajon mikor tér vissza a régi kerékvágásba? A következőképp folytatta elkapónk a mondandóját:

"Kapitánynak lenni még új nekem. Meg kell tanulnom milyen felelősséggel jár ez a szerep és azt is, hogy mit tehetek meg és mit nem. Felelősséggel kell lenned azért amit teszel és ez is a pozícióm része. Nemcsak a többieket kell biztatni, hogy jobban játszanak, hanem saját magammal is ezt kell tennem. Mindig is ilyen típus voltam."

Tom Coughlin korábban elmondta, hogy le fog ülni és beszélni elkapójával, ami meg is történt. A beszélgetés természetesen privát körben zajlott, azonban néhány információt megtudhattunk vezetőedzőnktől:

"Victor kapitány lett és nemcsak a saját csoportjáért felel már, de azt hiszem ők is sokat fognak fejlődni. Nem szerzünk elég pontot, játékosainknak a megfelelő pozícióban kell lenniük és ezzel ő is egyetértett."

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: youthfootballonline.com