A harmadik mérkőzésen is kikapott a Raiders

Tegnap este a New England Patriots csapatával találkozott a Raiders és sajnálatos módon ismét vereséggel zárult az alapszakasz találkozó. A két csapat sorozata tovább folytatódott csak az a baj, hogy a Patriots esetében a jó míg a Raiders esetében a rossz sorozat nem szakadt meg. A Pats az utolsó 13 hazai szezonnyitójából 12-öt megnyert míg a Raiders most már zsinórban 15 vereségnél tart a Keleti időzónában.

16-9-es hazai győzelem született de a verség ellenére biztató volt a mérkőzés. A Houston Texans elleni mérkőzés után igen sokan támadták a csapatot és mindenki szkeptikus volt a Pats elleni mérkőzéssel kapcsolatban. A Raiders összeszedte magát a múlt héten de egyelőre még ez is kevésnek bizonyult.

Derek Carr mondhatni tipikus újonc teljesítményt nyújtott. 34 passzkísérletéből 21 volt sikeres és 174 passzolt yardot szerezett. Hárommal kevesebb sikeres kísérlete és sikeres átadása volt mint Tom Brady-nek de a Pats irányítója 60 yarddal többet passzolt. Carr főként a közeli célpontokat kereste és az elkapók sem gyűjtögették az elkapások utáni yardokat sem.

A futójátékkal továbbra is sok probléma van, ezen még rengeteget kell fejleszteni. A Raiders legeredményesebb running backje Darren McFadden volt. 18 futókísérletből  59 yardot szerzett ami csak 3,27-es átlagot jelent kísérletenként. Marcel Reece és Latavius Murray futásaival együtt összesen 67 futott yardot szerzett a csapat ami 3 yarddal többet jelent az idei átlagunknál de ez sajnos a liga legrosszabb átlagát jelenti.

A védelem egy hét alatt sokat javult, működött a passz elleni védekezés és sok esetben megközelítették Brady-t. Azonban a futójáték a védelemben is problémát jelent. A Patriots 76 futott yardot produkált ellenünk ami szenzációsnak mondható az első két hét mérkőzéseit ismerve.

A védelem és a támadóegység hatékonysága teljes egészében ellentétes képet mutat jelenleg. Átlagosan 21.7 pontot (14. a ligában) 342.0 összyardot (12.) 183.3 passzolt yardot (4.) és 158.7 futott yardot (30.) engednek az ellenfeleknek. A Raiders-nél már csak két csapat gyengébb a futójáték kivédekezésében.

A mérkőzés összes pontját szerző játékosnak KOWSKI-ra végződik a vezetékneve.

Jól mutatja a csapat jelenlegi helyzetét, hogy elégedettek vagyunk ezzel a vereséggel sőt majdnem hosszabbítás lett a vége. Darren McFadden touchdownját visszafújták egy büntetés miatt és a következő playnél egy felpattanó labda miatt Carr interceptiont dobott.

Egy hét alatt javult a védelem és reméljük, hogy vasárnap ugyanez megtörténik a támadósorral is. Vasárnap Londonban a Miami Dolphins csapatával találkozik a Raiders és egy jobban teljesítő támadósorral komoly esélyünk lesz a szintén problémákkal küzdő Dolphins ellen.

A mérkőzés statisztikái:

PATRIOTS RAIDERS
Összes yard 297 241
Futott yard 76 67
Elkapott yard 221 174
First down 21 14
Eredmény 16 9

 

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: boston.cbslocal.com, justblogbaby.com, businessinsider.com)