Mérkőzés összefoglaló: Giants 30-17 Texans

Az idei harmadik mérkőzésen végre összejött csapatunk első győzelme. A játék ugyan most sem volt tökéletes és a harmadik negyedben sikerült kicsit le is ereszteni, de végül magabiztosan sikerült nyerni egy igen gyenge ellenfél ellen.

Pedig ismét bosszantóan indult az összecsapás. Látszott, hogy a Texans offense nem sok sót fog ma megenni, de Larry Donnell 5 yardon vétett fumble-je és Zak DeOssie rossz snapje következtében az első negyedben nem láthattunk pontot. Szerencsére ez rövidesen megváltozott és Cruz ügyes mozdulatainak köszönhetően sikerült megszerezni a vezetést, majd a védelem remeklése után Rashad Jennings növelte az előnyt. A félidő után egy mezőnygól után 17-0 volt az állás, együttesünk pedig vissza is kapcsolt, aminek következtében 17-10-t mutatott az eredményjelző. Ezután azonban nem volt már kegyelem, sorozatban 13 pontot is sikerült szerezni, amely után kialakult a 30-17-es végeredmény.

Támadóink közül mindenképp ki kell emelni Eli Manninget, aki végig száz százalékig koncentrálva játszott és átadásainak 3/4-t értékesíteni tudta. Nem dobott INT-t és ezúttal elkapói is kisegítették. Közülük egyértelműen Victor Cruz vitte a prímet, akinek a hosszú, 61 yardos és a TD elkapása is élményszámba ment. Gyenge rajtja ellenére hiba nélkül játszott ma. Rueben Randle aktívan kezdte a napot, majd teljesen eltűnt, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy a WR screen játékokra nem ő a legmegfelelőbb játékos a keretben. Preston Parker piros pontot érdemel, amit kellett azt teljesített. Larry Donnell felemás érzéseket keltett bennem, hiszen goal line helyzetben veszítette el a labdát, később azonban volt egy bravúros elkapása.

Végre a futójáték is megfelelően üzemelt, Rashad Jennings extrém nagy terhelést kapott, amit viszont 176 futott yarddal hálált meg. Andre Williams sajnos még mindig nem azt hozta amit várunk tőle, de így sem lehetett panasz a futójátékra. A jó offense alapja azonban a támadófal volt, végre nem volt folyamatosan akkora nyomás Manningen, mikor pedig közeledtek az ellenfél védői, irányítónk egy eset kivételével mindig ki tudott szabadulni.

Védelmünkre sem lehetett panasz és végre jöttek a labdaszerzések is, 3 interceptionbe sikerült belehajszolni Ryan Fitzpatricket. Ugyan volt egy-egy rövidzárlat, de összességében elégedettek lehettünk. Lett volna DeAndre Hopkins-nak egy bravúros egy kezes elkapása, ami valószínűleg a hét jelenete lett volna, de a játékot szabálytalanság miatt visszafújták. Látszott a Texans offensive line-jának összeszokottsága, összességében jól védték meg irányítójukat, mikor pedig nyomást sikerült rá helyezni ügyesen kiszabadult. Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy jobb munkát kell végezni az ellenfél irányítójának lezúzásában. A DRC-Amukamara-Rolle hármas szerzett egy-egy picket, Stevie Brown azonban nem találta még önmagát.

Arian Foster hiányában egy játék kivételével a futásokat is sikerült megállítani. Az az egy játék egy 46 yardos futás volt Alfred Blue-tól, ezen kívül viszont az újonc játékos mindössze 32 yardot ért el 12 kísérletből. Nem gondolom rossznak a run D-t, a koncentráción kell kicsit javítani, de egy ilyen mérkőzésen egy-egy ilyen hiba szinte mindennapos.

A special team engedett egy fake punt utáni first downt, amiből szerencsére nem történt komolyabb baj. Végre lehetett dicsérni a special teamet is, a második félidőben Damontre Moore blokkolt egy puntot. Vajon mikor jön el az idő ahhoz, hogy a védelemben is láthassuk így teljesíteni?

Nyomás alatt játszott csapatunk, muszáj volt nyerni, amelyet magabiztosan sikerült abszolválni. Ugyan hiányzott a Houstonból Arian Foster, de mai játékukkal vele sem nyertek volna a texas-iak. A kötelezőt sikerült hozni és a javulás is állandó. Csütörtökön következik a Washington Redskins, akik ellen szintén nyerni kell, különben újra nagy nyomás alá kerülhetünk.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu