Greg Hardy felfüggesztéséről

Nem számít, hogy mit is csinált Greg Hardy vagy a Carolina Panthers még szerdán, egyszerűen nem tudnak mindenkinek megfelelni, illetve hogy egyenlőek legyenek mindenkivel.

"Szerintem mindenki csak a legjobb megoldásra számít..." nyilatkozta Greg Olsen még 1 órával azelőtt, hogy megtudta volna, Hardy egy időre távol marad. "A nagy kérdés most az, hogy 'mi az ami mindenkinek a legjobb lenne?' "

Nem a tökéletes döntést hozták - főleg azért, mert ilyen nincs. A Panthers Hardy-val együttműködve viszont a következő dolgot tette: a jelenlegi információk alapján a szervezet jólétét szem előtt tartva döntést hoztak.

"Kicsit elkeserít, de természetesen azt is megértem, hogy ez elég komoly ügy, és emiatt a kényes helyzet miatt körültekintően kellett döntést hozni, legyen az akármi." mondta Ron Rivera. "Vannak még bizonyos körülmények, amelyekkel nem vagyunk tisztában, illetve vannak olyan helyzetek, amiket még mi sem értünk. Ez nem egy megszokott probléma, amit könnyen meg lehet oldani. Ha ilyen helyzetekbe kerülsz, azt a lehető legjobb módon próbálod megoldani."

Hardy felkerül az NFL felfüggesztettek listájára, amíg az eljárás véget nem ér - nyilatkozta Dave Gettleman. Hardy-nak November 17-én kell bíróság elé állnia, ahol szembesítik az ellene felhozott vádakkal: egy nő ellen elkövetett erőszak és szóbeli fenyegetés.

Rivera és Gettleman 90 percet töltött szerdán Hardy-val és az ügyvédjével, hogy közös megállapodásra jussanak. Végül délután 3:30-kor Rivera a csapatát is tájékoztatta a döntéséről.

"Elmagyaráztam, hogy Greg hogyan is döntött, illetve miért is döntött úgy. A legnagyobb dolog, amit szeretett volna, hogy saját magára vonja a csapat körül kialakult figyelmet. Sok időt töltöttem ma Greg-gel, természetesen csalódott volt a kialakult helyzet miatt, és hogy idáig jutott. A többi játékosnak is elmondtam a jelenlegi helyzetet, illetve hogy ezen az úton kell tovább haladnunk."

"Elég gyorsan megtanulod itt, hogy a legjobb csapatok bizony nem csak a jelen pillanatban élnek, és azon aggódnak, hogy éppen mit tudnak irányítani és mit nem..." mondta az újdonsült elsőéves kapitány, Olsen, még azelőtt, hogy megtudta volna, mi is lett Hardy-val. "Sok olyan dolog lesz, külső és belső tényező, ami megzavarhatja afel készülést a következő meccsekre, de senkinek sem szabad azt hagyni, hogy ezek kizökkentsék."

Rivera kihangsúlyozta, hogy Hardy továbbra is a csapat tagja marad, és várja a vele való munkát a jövőben is, amennyiben megoldódik az ügye. Hardy a csoportos tevékenységeken részt vehet, viszont a meccseken és az edzéseken nem.

"Szerintem Greg egy kicsit pihen most. Néhány nap múlva meg is fogom látogatni..." mondta Rivera. "Remélem örömmel tér vissza hozzánk. Tudom, hogy sokan érdeklődtek nála, miután meghoztam a döntést, hiszen a csapat tagja, mindenkit érdekel a sorsa. Ez egy ilyen szorult helyzet, és tudja hogy csak magát okolhatja. Viszont ezzel tisztában volt, és nagyon sajnálja. Egy jót beszélgettünk, viszont azt én is sajnálom, hogy erre csak így került sor. Nagyon eltökéltnek tűnt, és bízik abban, hogy november végén visszatérhet a csapathoz."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu