Előzetes: Raiders - Chargers (6. hét)

A bye week után az edzőváltást követően az Oakland Raiders hazai pályán fogadja a San Diego Chargers csapatát a 6. játékhéten. Az utolsó lejátszott mérkőzésünk óta igen sok dolog történt a csapat háza táján.

A kiábrándító vereség másnapján kirúgták a vezetőedzőt és kinevezték Tony Sparano-t a csapat ideiglenes vezetőedzőjének így az új edző hazai pályán mutatkozhat be új csapatának élén.

A győzelem nélküli kezdés miatt várható volt, hogy ha változtatni akarnak a vezetésen akkor ezt negyedik hét után kell megtennie, hogy a lehető legtöbb idő álljon rendelkezésre a csapat átalakítására. Arra kevés esély mutatkozik, hogy még egy változtatás bekövetkezik majd az idei szezonban így Sparano 12 mérkőzést kap a bizonyításra.

"Mi már magunk mögött hagytuk a korábbi mérkőzéseket, tanultunk belőlük de nem felejtettük el azokat. Lehetőségünk van lejátszani az első idei csoportmérkőzésünket és ez egy igazi értékmérő lesz. Már nagyon várjuk a mérkőzést és a srácok is nagyon izgatottak." - nyilatkozta Sparano.

Ma sor kerül az első hazai csoportmérkőzésünkre de Sparano nem lesz egyszerű bemutatkozó mérkőzése hiszen ezek a rangadók mindig fontosabbak egy sima mérkőzésnél. Bár az igaz, hogy sajnos a dolgok jelenlegi állása szerint nem kell majd a csoportrangadókat vizsgálnunk a szezon végén hiszen az idei szezon sem a rájátszásért megy majd.

A mai mérkőzés nem az egyszerű találkozók közé tartozik ugyanis jelen pillanatban a Chargers 4-1-es mérleggel vezeti az AFC Nyugati csoportját és nagyon jó formában vannak az idei szezonban. A tavaly kinevezett Mike McCoy nagyon összerakta ezt a csapatot és a szakértők szerint a végső győzelem szempontjából sem kell leírni a Chargers-t.

Philip Rivers a csapathoz hasonlóan nagyon jó szezont fut és a korai MVP lista élén áll. 1.443 passzolt yard, 12 touchdown és csak 2 interception szerepel a neve mellett. 116.3-as irányítómutatóval rendelkezik az idei szezonban.

A Chargers támadósora a futásokat tekintve küszködik az idei szezonban és várhatóan ez ma este sem lesz másként. Annyi biztos, hogy a running back Donald Brown és Ryan Mathews ki fogja hagyni a mai találkozót így az újonc Branden Oliver-nek kell majd hordania a labdát.

A Chargers Rivers irányítása mellett passzoló csapatnak számít ami tulajdonképpen jó hír a számunkra, hiszen a Raiders védelme a mérkőzésenkénti átlagosan engedett 207.0 yardjával az 5.-ik a ligában. A futás elleni védelmünk finoman szólva is problémás, az átlagosan engedett 158.2 yarddal utolsó előttiek vagyunk.

A védelem szempontjából bizakodó vagyok, hiszen pont az a Chargers támadósorának az az erőssége és gyengesége ami a Raiders védelmének megfelelő. De ezt párszor már elmondtam az idei szezonban és tudjuk, hogy mi lett a vége.

Azonban a védelmünk nagy problémája, hogy a szezon hátralevő részére kiesett az egyik legjobb védőnk, a linebacker Nick Roach. Emellett sérüléssel bajlódik a linebacker Sio Moore aki minden jel szerint pályára fog lépni de erősen támadhatóvá válik a védelem közepe. Sajnos még az is elképzelhető, hogy ma este talál magára a Chargers futójátéka.

A Raiders csapatának egyértelműen legnagyobb problémája a támadósor gyengesége. A csapatrész a szerzett pontok, szerzett összyard és futott yardok tekintetében az utolsó, míg a passzolt yardok tekintetében a 25. helyen áll.

A mai hírek szerint lábsérülése ellenére is Derek Carr lesz a kezdőnk de a futójáték támogatása nélkül ma is csak szenvedni fog. Szerintem a fiatal irányító egy jónak mondható újonc teljesítménnyel mutatkozott be a ligában de most már muszáj lesz megráznia magát Darren McFadden-nek és Maurice Jones-Drew-nak is különben nem számíthatunk semmi jóra.

A mérkőzés kulcsa a két támadósor közti különbség lesz. Ha beindulna a futójáték és a védelem 300 yard alatt tudná tartani Rivers-t, esetleg labdát tudna szerezni akkor még egy szoros győzelem is kijöhet a végén. Ellenkező esetben az idén már megszokott L betű kerül a csapat neve mellé.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: photos.syracuse.com, standingosports.com, www.richeisenshow.com, gettyimages.com)