Mérkőzés összefoglaló: Packers 38-17 Panthers

A Panthers hibákkal segítette a Packers-t a kezdetektől fogva a vasárnapi mérkőzésen a Lambeau Field-en. És az erős Packers-nek nem volt szüksége segítségre ezen a napon. A Green Bay rögtön 21-0-ra vezetett az első negyedben, és a Panthers soha nem jött vissza a meccsbe, 38-17-es vereséget szenvedve.

"Nem hiszem, hogy a védelem adott volna nekünk esélyt arra, hogy megnyerjük az első negyedet. Csalódott vagyok." mondta Ron Rivera. "Meg kell értenünk, hogy ha nem adjuk meg magunknak a lehetőséget az elején, különösen egy jó csapat ellen, akkor magunknak ásunk egy gödröt. És ez az, amit tettünk." 

A Carolina megkapta, amit akart a mérkőzés első drive-jában. A defensive end Charles Johnson sack-je 3rd&12-t eredményezett. De a Panthers kétszer is lesre ugrott egymás után - először a defensive end Wes Horton, majd a linebacker Luke Kuechly. A 3rd&12 hirtelen 3rd&2 lett, és a QB Aaron Rodgers három yard-ot mozgatta a láncot. Ezután úgy tűnt, mintha a lánc soha nem állt volna meg. 

"Ez az mi történetünk a mai nap," mondta a tight end Greg Olsen. "Ha volt hiba, amit meg lehetett csinálni, mi megcsináltuk." 

A következő játékban Rodgers megtalálta a wide receiver Jordy Nelson-t egy 59 yardos touchdown passzal. Nelson lerázta a cornerback Antoine Cason-t, elkapta a labdát a pálya szélén, és egyszerűen oldalra lépett a safety Roman Harper mellett, útban a célterület felé. 

"Kisegíttettem a technikámmal. Minden a line of scrimage-en kezdődött. Szabaddá vált, amely esélyt adott neki a safety ellen." mondta Cason. "Megcsinált egy nagy elkapást." 

Rodgers-nek egy csomó ilyenje volt, 22 passzából 19 volt sikeres, 255 yardot és három TD-t szerzett. A Carolina 3&out-ja után a Green Bay megduplázta a vezetést, amikor a running back Eddie Lacy fejezte be a kilenc játékból álló, 56 yardos drive-ot egy 5 yardos TD futással. A drive-ban 12 emberrel volt a pályán a Panthers a harmadik down-nal, ami a Packers-nek az első kísérletet jelentette, továbbra is birtokolva a labdát.

"Pontot szereztek. Aztán kimentünk egy 3&out-ra. Pontot szereztek. Aztán kimentünk egy 3&out-ra." mondta Olsen. "Nem tudsz megverni egy ilyen csapatot, mint ez, ilyen játékkal, mint ez. Elég egyszerű, hogy mi történt itt." 

A Packers sack-je a harmadik down-nál véget vetett a Carolina következő drive-jának, és a Green Bay egy touchdown drive-al válaszolt. Ez alkalommal a running back James Starks szerzett pontot egy 13 yardos futással, amivel a Packers a 21-0 vezetett 2:07-el az első negyed vége előtt. 

Rivera azt mondta: "idegsokkos" a pontos leírása a nyitó negyednek. 

"Ez az, ami van", mondta Rivera. "Én próbálom elmondani a védelemnek, hogy "Egyszerre csak egyet, egyenként." Felnézel és 21-0, ez kemény."

A Panthers először kényszerítette a Green Bay-t punt-ra a második negyedben, de Carolina-nak nem sikerült kihasználnia. 

Az 53 yardos Brad Nortman punt után Rodgers és a Packers a saját 6 yardos vonaláról indult. 3rd&6-nál az újonc defensive end Kony Ealy neutral zone infraction szabálytalanságot követett el, ami 3&1-et jelentett, Lacy pedig könnyen megcsinálta azt egy 10 yardos futással. 

Két játékkal később Rodgers kiszabadult a nyomásból és kiszemelte magának Cobb-ot, aki a 47 yardos elkapással a Carolina 17 yardos vonaláig jutott. Ez alapozta meg Rodgers Cobb-nak adott 3 yardos touchdown-ját. 

A Panthers-nek végre sikerült feliratkoznia az eredményjelző táblára, amikor a two-minute offense után Graham Gano 33 yardos mezőnygólt értékesített az első félidő utolsó játékában.

A Carolina kapta a labdát a második félidő elején, és átadta a labdát a Green Bay 42 yardos vonalánál a Packers-nek, amikor0 Cam Newton nem tudta teljesíteni a 4th&1-et. Rivera challenge-elt, de a döntést nem változtatták meg.

Három játékkal később Rodgers megtalálta a wide receiver Davante Adams-t egy 21 yardos touchdown passzal, 35-3-ra növelve az előnyt. 

"Nagyon fájt ez nekünk." mondta a safety Thomas Decoud. "Nem engedhetünk egy ilyen offense-nek, egy ilyen irányítónak extra lehetőségeket." 

Lacy fumble-jét a Green Bay szerezte meg a harmadik negyed végén. A játéknál Kuechly kizárták a labda utáni dulakodást követően, amiért kakaskodott a játékvezetővel. 

Mason Crosby értékesítette a 34 yardos mezőnygólt nyolc másodperccel a harmadik negyed vége előtt, és Rodgers ezután már nem is játszott. 

Newton utolsó játékában kiosztott egy 13 yardos touchdown passzt a wide receiver Kelvin Benjamin-nak 9:39-el a meccs vége előtt. 

A wide receiver Brenton Bersin karrierjének első touchdown-ját szerezte egy 1 yardos Derek Anderson passzal az utolsó pillanatokban.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu