Egy pillantás Kuechly kiállítására

Akkor is, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy LukeKuechly szeretné, akkor is tudja mindenki, Kuechly továbbra is belead mindent a végsőkig. Vasárnap Green Bay ellen a végsőkig sokkal korábban jött, mint bárki is várta. 

A harmadik negyed végén, amikor a Panthers reális esélyei is elvesztek, Kuechly-t kiállították. Az NFL uralkodó defensive player of the year játékosa igazi nagykövete volt a játéknak, kénytelen volt levonulni a pályáról, és az öltözőből nézte, ahogy csapattársai 38-17-es vereséget szenvedtek.

Kuechly-t kiállították, mert reagált egy érzelmileg túltöltött helyzetre - és azért, mert egy bíró reagált egy érzelmileg túltöltött helyzetre. 

Kuechly - és a hátsó bíró Steve Freeman - rossz helyen voltak, rossz időben. 

"Vissza kell menni és meg kell nézni. Sok dolog gyorsan történik az ilyen típusú helyzetekben," mondta Kuechly, akinek így is sikerült nyolc tackle-t szereznie. "Úgy éreztem, hogy valaki megragad engem." 

Amikor a Packers running back-je, Eddie Lacy elvesztette a labdát, mindenki ott tolongott, gyakran látni ezt ilyen helyzetben, Kuechly is része volt a halomnak. Lökdösődés - mint mindig - következett. A Packers tight end-je, Richard Rodgers, a Panthers special team koordinátorának azonos nevű fia és Kuechly összegabalyodtak. 

Amikor a safety Thomas Decoud elkezdte kihúzni Rodgers-t a halomból, Kuechly jött végig vele. Kuechly felállt, érthető módon dühösen, amikor is a Packers bal tackle-je, David Bakhtiari megragadta Kueckly bal karját a háta mögött.

Amikor Kuechly kiszabadította magát és elindult, Freeman megragadta Kuechly-t ugyanazon a ponton. Kuechly meglendítette a bal karját, hogy kiszabadítsa magát, és ekkor majdnem megütötte a hátsó bírót a könyökével. A zászló repült, és Kuechly napjának vége lett. 

"A srác reagált arra, hogy valaki megragadta a nyakát, és kihúzta a halomból." mondta a head coach Ron Rivera. "Aztán valaki megragadta a derekát. Nos, a fickó, aki megragadta a derekát, történetesen egy bíró volt. Azért reagált így, mert azt hitte, egy másik játékos ragadta meg őt. Sajnos, ez az, ami történt." 

Kuechly a megfelelő dolgokat mondta a meccs után - nem meglepő módon - azt mondta, hogy mindig nyugodtnak kell maradni, tekintet nélkül a körülményekre. Egy kiállítás nem befolyásolhatja a játék kimenetelét. 

A Panthers 21-0-s hátrányban volt az első negyedben. Mindez akkor kezdődött, amikor Kuechly lesre ugrott, amikor próbált blitz-elni a nyitó drive-ban - ez volt a második egymást követő les a védelemben. A safety Roman Harper interception-jét érvénytelenítette Kuechly szabálytalansága és miután a Green Bay a 3rd&12 helyett 3rd&2-nek mehetett neki, Aaron Rodgers 3 yardot futva elérte a first down, életben tartva a drive-ot. 

A következő snap egy 59 yardos touchdown-t eredményezett. A következő két Packers drive is TD-t eredményezett, mindkettőben kritikus Carolina büntetések segítették az ellenfelet. 

"Ez kemény. Az egy dolog, ha egy másik csapat megver, és más dolog, ha olyan dolgokat csinálsz, ami fáj neked," mondta Kuechly. "Egy-két alkalommal lesre ugrottunk. Azok mi voltunk. A labda még csak nem is mozdult, és kiugrottunk. Készültünk arra a hét folyamán, hogy ő (a Packers irányítója, Aaron Rodgers) szereti a kemény számolást, és nekünk jobb munkát kell végeznünk ezekben a helyzetekben. Pontosan ott voltunk, ahol akartunk lenni az első drive-ban. Ez adhatott volna egy kis lendületet a számunkra. Jobb munkát kell végeznünk az ilyen helyzetekbe, okosan játszva és végrehajtva." 

A Panthers ebben a szezonban a negyedik alkalommal engedett 37 vagy még több pontot - ami nem történt meg az elmúlt évben. A védelem kemény volt a másik három meccsen - mindegyiken nyertek -, míg a Panthers 37-37-es döntetlent ért el egy héttel ezelőtt a Cincinnati ellen. A hullámvölgyek eredménye a 3-3-1-es rekord, ami elég jó ahhoz, hogy az NFC South-ot vezessék. 

Mégis, ez nem elég jó. 

"Most már oda kell figyelnünk." mondta Kuechly. "Ebből is látszik, hogy amikor jól játszunk, és a munkánkat végezzük, akkor elég jól ment. Amikor nem csináltuk a dolgunkat, ez történt. Nézd meg azokat a meccseket ebben az évben, ahol nagyon jól játszottunk. A srácok repkedtek mindenfelé. A srácok izgatottak voltak. A srácok megcsinálták a játékokat. Ez egyszerű - erőfeszítés, intenzitás, tudva, hogy mit kéne csinálni, és megcsinálni azt. Azt hiszem, a védelem képes megcsinálni. Már csak meg kell csinálnunk."

Itt tudod megnézni, mi történt:
http://www.panthers.com/media-vault/videos/Luke-Kuechly-ejected/7c2179b0-a20e-4d0d-9f10-cc2e57a61024

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu