Ideje összefogni

Amikor a vezetőedző Ron Rivera visszanézte a Panthers kiütéses vereségét a Green Bay-től, a nehezen visszanézhető videó tele volt őrjítő ellentmondással és elszomorító sérüléssel, Rivera még mindig azt keresi, mi válhat a csapat előnyére.

"Végignéztem a videót tegnap este, és láttam, ahogy Aaron Rodgers kézjeleket ad Jordy Nelson-nak és a többi elkapónak." mondta Rivera. "Alig várom már, hogy eljussunk arra a ponra, hogy Cam (Newton) is csak ül ott, bólint Kelvin-nek (Benjamin) vagy (Brenton) Bersin-nek és megértik. Ez az, amit meg kell tanulnunk és fejlődni kell. Azt remélem, hogy van ideje ezeknek a srácoknak eljutnia erre a pontra a karrierjük során, ahol minden kimondatlan."

Ehhez a Panthers csapatának egyértelműen több időre van szüksége, hogy valóban ugyanazon az oldalon szerepeljen, egyrészt azért, mert új személyek csatlakoztak a csapathoz a holtszezonban, és új felállásokra van szükség minden héten a sérülések miatt. 

Az érem másik oldala, hogy az idő az ő oldalukon van, mert a többi NFC South csapat - és ami azt illeti, sok csapat az NFL-ben - ugyanazon mennek keresztül. 

"Állandóan változunk most. Az NFC South változik," mondta Rivera. "Megvannak az okai, hogy miért, de a lényeg az, hogy jó helyzetben vagyunk." 

A 3-3-1-el álló Panthers vasárnap hazai pályán játszik a regnáló Super Bowl bajnok Seattle Seahawks ellen - a 3-3-al álló Seahawks ellen - és egy győzelem előnye van az NFC South élén. 

Négy csapatra mondták a szezon előtt, hogy az NFC esélyesei - Seattle, San Francisco, New Orleans és Green Bay - amelyek most összesen 14-12-vel állnak, és a csoport csak azért áll 0,500 felett, mert a Packers úrrá lett a kezdeti 1-2-n sorozatban négy győzelemmel.

A divízióban a Saints tavalyi meglepő védelme küszködik ebben a szezonban (csakúgy, mint a Panthers). Az Atlanta Falcons-t is megtizedelték a sérülések az offensive line mentén, és a Tampa Bay Buccaneers - csakúgy, mint a Falcons - eddig megmutatta, hogy milyen visszatérni a nehéz 2013-as szezon után. 

Ez megnyitotta a lehetőséget a Panthers előtt, hogy az első bajnoki ismétlés bemutassa a divízió 13 éves történetében, de nem pontosan úgy alakulnak a dolgok. 

"Mi vagyunk az elsők a divízióban most." mondta a linebacker Thomas Davis. "De ha továbbra is így játszunk, ez nem tart sokáig."

Davis azt mondta, van egy egyszerű megoldás - "Tedd a dolgod, versenyezz és játssz keményen." -, de ezt nem lesz könnyű végrehajtani. A Panthers tartósan keresi egy új kinézetű secondary, elkapó alakulat és offensive line felállását, és a secondary valamint az offensive line - együtt a futókkal - látszólag új felállásban lép pályára minden héten a sérülések miatt. 

"De a srácokkal jól érezzük magunkat." mondta Rivera. "El fogsz veszíteni játékosokat és neked le kell őket cserélni. Jól kell érezned magad, de szakítani kell egy kis időt arra, hogy dolgozz és építsd a harmóniát, amire szükség van - ez az íratlan szabály." 

De az óra ketyeg - mint mindig az NFL-ben - és a Seahawks, majd a Saint látogat a Bank of America Stadium-ba, a Panthers válaszúthoz érkezik. 

"Az első és legfontosabb, hogy kimenjünk, és tegyük a dolgunkat a Seattle ellen, különben az eredmény nem lesz más, mint ami volt az elmúlt hétvégén." mondta Davis. "A nap végén csak az számít, hogy a munkánkat végezzük. Ez lesz a meghatározó tényező, ha kimegyünk, ez viszi a dolgokat a helyes irányba."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu