JPP élete fizetése előtt

2012-es Pro Bowl szezonja után hátműtéten esett át Jason Pierre-Paul, ami után tavaly messze volt eredeti formájától. Az idei év egyik nagy kérdése volt, hogy defensive endünk vissza tud-e térni a régi kerékvágásba, amely szerencsére sikerült neki.

A jó játék egyetlen hátránya, hogy az adott játékost meg is kell fizetni, így vagy csapatunktól vagy mástól, de JPP mindenképp megkapja a nagy pénzt.

Az ilyen kaliberű DE-k nem sűrűn lépnek ki a piacra, így játékosunk iránt vélhetően nagy kereslet lenne. Idén már 37 szerelésnél jár, ami a legtöbb a defensive endek között (tavaly összesen volt neki 27), ráadásul 3,5 sacket is szerzett már. A futás ellen is helytáll, ez pedig nem túl gyakori posztján. A Cowboys ellen ugyan nem jött össze a győzelem, de JPP élete egyik legjobb játékát nyújtotta és 2 sacket szerzett Tyron Smith ellen. Ennek az értékét növeli, hogy Smith egy héttel előtte falember létére az NFC legjobb támadója volt.

Csapatunk majdnem mindig híres volt kiváló védőfaláról, az idei évhez közeledve azonban a megszokottnál gyengébb defensive line-al állt fel a védelem. Pierre-Paul mellett például Mathias Kiwanuka a másik kezdő, aki évek óta a kritikák kereszttüzében áll. Robert Ayers ugyan nem rossz játékos, de ő sem mondható teljes értékű kezdőnek. Nem szabad megfeledkezni Damontre Moore-ról sem, akiben van potenciál, azonban eddig nem tudott komolyabb játékidőt kiérdemelni magának. Jól látható tehát, hogy szükség van JPP-re és Jerry Reese valószínűleg mindent meg is fog tenni azért, hogy megtartsa egyik legjobb védőjátékosát. Vajon mennyibe fog kerülni?

A liga legdrágább védőjátékosa J.J. Watt, aki a nyár folyamán 6 évre szóló 100 millió dolláros szerződést írt alá elképesztő 51 milliós garantált tartalommal. Ekkora kontraktusra nem számíthatunk, főleg ami az utolsó értéket illeti. Robert Quinn 4 évre, 57 millió dollárért hosszabbított a Rams-nél, ez az érték már reálisabbnak tűnik JPP számára is. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy évi 10 millió dollárnál nagyobb pénzt fog keresni defensive endünk. A franchise tag 14,78 millió $.

Kellemes problémával nézünk szembe. Azt eddig is tudtuk, hogy JPP nem felejtett el játszani, azonban abban nem lehettünk biztosak, hogy visszanyeri-e régi erejét. A jelek szerint ez összejött neki, hiszen eddig all-pro közeli formát mutat. Sack száma ugyan átlagosnak mondható, de már eddig is hihetetlen sok szerelést szorgoskodott össze és az ellenfél irányítóira is rendszerint nagy nyomást helyez. Személyében megtaláltuk a legújabb klasszis pass rusherünket, akinek a megtartására mindenképp szükség lesz ahhoz, hogy a következő néhány évben sikeres védelmet láthassunk.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: asmpublications.com