A két Panthers koordinátor észrevételei

A defensive koordinátor Sean McDermott és a defensive kapitány Thomas Davis egyetért abban, hogy a Panthers nem nyújtott elég erőfeszítést a védelemben.

"Jobban össze kell rakni a focinkat." mondta McDermott. "több erőfeszítés, több fegyelem, több szívósság."

A 38-17-es, Packers-től elszenvedett vereség visszanézése után Davis egy brutálisan őszinte értékelést nyújtott a védelem teljesítményéről.

"Nem harcoltunk elég keményen," mondta Davis. "Amikor néztük a filmet, láttunk egy csomó srácot, akik nem harcoltak elég keményen. Ez előkerült. Ez a probléma, és ezt ki kell javítani."

A Panthers az utolsó öt mérkőzésből négyszer engedett 30 vagy több pontot. A Green Bay kihasználta Carolina legújabb passz-támadási és szerelési problémáit rövid és közepes passzokkal, kiegészítve a nagy játékokkal.

"Nagyon veszélyes futásokat mutattak be az elkapások után. Nem szereltünk, amikor lehetett volna." mondta McDermott. "Ismét meg kell említenem az erőfeszítést."

McDermott elmagyarázta, hogy nem feltétlenül az elhibázott szerelések a legnagyobb probléma. Azok megtörténnek. De ha a védelem nem megy a labda után, hogy minimalizálja az elhibázott szerelés utáni kárt, az nagy probléma.

A Panthers védelemnek újra nyüzsögnie kell.

"Amikor gyorsan és keményen játszol, akkor lesznek elhibázott szerelések. Amíg valaki más jön, minden rendben," mondta McDermott. "Ez az, amikor elhibázod a szerelést és senki más nincs ott. Jobban kell helyezkedni és szerelni. Így kell játszani egy jó védekezést."

A Packers offense teljes erőbedobással dolgozott a nyitó kickoff-tól kezdve. A Panthers offense nem, és a dolgok gyorsan kicsúsztak a kezükből. 

"Csak egy kicsit kiestünk a ritmusból, és ez nem volt elég." mondta a támadó koordinátor Mike Shula. "Minden így kezdődött." 

Shula a running back Jonathan Stewart játékéra gyakrabban számított, de a nagy hátrány miatt a Carolina-nak szüksége volt a kiegyensúlyozott támadásra. Stewart a csapat legjobbja volt 55 yarddal, 14 futásból. 

"Megpróbáltuk, hogy működik, amikor nem csak (az irányító) Cam (Newton) fut a labdával." mondta Shula. "(Stewart) kitört néhány szerelésből, és tényleg jól futott. Volt egy csomó jó dolog, amit tett a vereség során, amire remélhetőleg továbbra is lehet építeni." 

Kemény indulás vagy sem, Shula nagyobb hatékonyságot várt az offense-től, amely nem talált be az end zone-be 35-3-ig, egészen a negyedik negyedig. 

"Amikor a pályán vagyunk, számíthatunk pontra, nem számít, hogy mi az eredmény. Ezt a gondolkodásmódot kell felépíteni." mondta Shula. "Vegyél minden mást ki a képből. Függetlenül az eredménytől, hatékonynak kell lenni, megcsinálni a first down-t. Erre kell összpontosítani."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu