Megfáradva is optimistán

Hétfőn, amikor a vezetőedző Ron Rivera áttért a vasárnapi, Seattle elleni mérkőzésre, kihívásként tekintett a regnáló Super Bowl bajnok Seahawks elleni meccsre. 

"Garantáltan mindenki a legjobb." mondta Rivera. "Ők a bajnoki cím védői, és egy jó csapatuk van. Ezt a meccset már sokan bekarikázták a naptárban. Én csak ma." 

Rivera az egyike azoknak az NFL edzőknek, akik az "egy meccs egy időben" megközelítést alkalmazzák, de amikor kényelmesen tudott ránézni a sorsolásra a holtszezonban, látta, hogy a Seattle elleni meccs egy ijesztő sorozat közepén szerepel. 

Az is várható volt, hogy a két csapat jobban fog állni, mint 0,500.

"Azt hittem, hogy jobbak leszünk, de a körülmények és helyzetek megváltoztak, néhány dolog, amit nem lehet befolyásolni." mondta Rivera. "De ugyanakkor szakemberek vagyunk, így meg kell keresni a választ, és a dolgokat a helyes útra téríteni." 

A válaszok keresését továbbra is befolyásolja a sérüléshullám, ami a Panthers egész szezonját befolyásolta eddig. Az NFL csapatoknak hét játékosa lehet inaktív a meccs napján, és a pénteki sérült lista alapján hét játékos részvétele kizárható vasárnap. 

A kezdő guard Amini Silatolu (vádli) és Trai Turner (térd) nem játszik, valamint a futó DeAngelo Williams (boka) és Fozzy Whittaker (comb), a wide receiver/returner Philly Brown (agyrázkódás), a cornerback Bene Benwikere (boka) és a linebacker Chase Blackburn (térd) sem.

Egyikük hiányzása sem meglepetés - nem gyakoroltak egész héten -, de a Panthers-nek volt egy kellemetlen meglepetése, amikor pénteken a running back Chris Ogbonnaya nem tudott edzeni. 

"Volt egy kis merevség és fájdalom az ágyékában, így kihagyta az edzést." mondta Rivera. "Ha valamit kell tenni, van egy lépés, amit még mindig megtehetünk."

Ha Ogbonnaya nem tud játszani, a Panthers csak Jonathan Stewart és Darrin Reaves játékára számíthat. Tauren Poole ott van a gyakorló csapatban, de a játékához valakit el kellene távolítani az 53 fős keretből. 

A Carolina utolsó hazai meccsén, az 5. héten, a Chicago Bears ellen Reaves és Ogbonnaya volt a két futó, de Whittaker aktív volt, mint egy vészhelyzeti lehetőség a sérülése után. Segítene a Carolina-nak, ha Ogbonnaya legalább annyira egészséges lenne, hogy a Panthers ugyanezt a megközelítést tudja alkalmazni a Seattle ellen. 

A Panthers 38-17-re kikapott a Green Bay-től, ezután pedig az NFC South-beli New Orleans ellen lép pályára csütörtökön, majd a Monday Night Football következik a Philadelphia ellen. Rivera teljes erővel a Seattle elleni meccsre összpontosít, természetesen, de megérti, hogy fontos egy ilyen szakaszban megfáradt csapatnak, hogy optimista maradjon. 

"Amint elkezdtük az edzőtábort, ez az egész a következő meccsről szól nekem. De amikor először láttam a sorsolást, úgy gondoltam, "Wow, ez egy fene nagy szakasz." mondta Rivera. "Úgy tekintek rá, mint egy kihívás, egy olyan szakasz, mint a múlt évben a San Francisco és a New England elleni (mindkettőt megnyerte a Panthers). Ez egy olyan szakasz, ahol ha a dolgok jobbra fordulnak és a helyükre kerülnek, akkor erre igazán lehet építeni . Ez a szándékunk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu