A Panthers lapozott és a mai estére készül

Lapozni egyet egy kemény vereség után nehéz lehet. De a Panthers-nek (3-4-1) nincs más választása. Nincs ideje, hogy elmerengjen a vasárnapi, Seattle Seahawks elleni 13-9-es vereségen. A Carolina következő mérkőzése, a New Orleans Saints (3-4) elleni esti és az NFC South első helyéről dönt ez rendkívül fontos találkozó.

"Nyerni kell a divízióban és nyerni kell otthon. Ez a kulcs. Ez már csak így van." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ez egy jó lehetőség, hogy kemények legyünk. Magabiztosnak kell lenni végig, és tenni a dolgunkat, segítenem kell a srácoknak. A fiúk keményen játszanak, fájdalommal, megteszik, amit tudnak. Már megtaláltuk a módját, amivel sikeres helyzetbe hozhatjuk őket. Rajtunk múlik."

Persze bőven van csalódás az uralkodó Super Bowl bajnoktól elszenvedett vereség után. 

De a Panthers-nek figyelembe kell vennie ezt: Annak ellenére, hogy minden rosszul sült el, miután 2-0-val indultak, az első helyért játszanak a 9. héten,otthon, főműsoridőben. 

Rövid hét vagy sem, gyenge divízió vagy sem, ez elég ok, hogy gyorsan összpontosítsanak a feladatra. 

"El kell felejteni a tegnapot és le kell zárni, mert a dolgok véget értek, ki kell zárnod, és előre kell lépned." mondta az offensive koordinátor Mike Shula. "Ha az edzőtábor vagy az OTA elején azt mondod: "Hé, van esélyed a 9. héten, hogy játssz az első helyért, megcsinálod? "Ja, megcsinálom. Ez a gondolkodásmód. Tovább kell haladni előre, és el kell felejteni, hogy mi történt."

A Carolina lépett egyet előre az edzés terén hétfőn késő délután. A sérülés jelentés szerint nyolc játékos nem edzett és négy játékos korlátozott munkát végzett. 

Egy rövid hét nem éppen ideális a fizikai gyógyulás szempontjából. De minden csapat játszik egy csütörtök éjszakai mérkőzést, és ez soha nem könnyű a szezon ezen pontján. A Carolina-nak most jött el az ideje, és ezután kap egy rendkívül fontos hosszabb szünetet. 

"Mindenki játszik egyet, és nem igazán számít, hogy hogyan érzed magad." mondta Rivera. "Csak fel kell készülni a játékra. A másik oldalról nézve ez egy mini-break. Nem játszunk 11 napig. Ez lehet, hogy nem olyan rossz dolog számunkra." 

Ahogy Rivera fogalmazott, a Panthers érintett a háború miatti lemorzsolódásban. És a szezon második felében itt az ideje, hogy a sarkára álljon, és minden szükséges eszközt bevetve nyerjen. 

"Mindenkinek meg kell értenie, egyszerre csak egyet, legyen egészséges és játsszunk a legjobb tudásunk szerint." mondta Rivera. "Ez az, amit csinálni fogunk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu