Beharangozó: Panthers - Saints (9. hét)

Ez egy feszült hat hét volt a Carolina Panthers számára, akik mindössze egyszer nyertek a 2-0-ás szezonkezdet óta. Még így is, úgy érzik, mintha a szezon csütörtök este kezdődne. A Panthers-nek (3-4-1), aki az első helyen áll az NFC South-ban a bajnokság kezdete óta, kell vernie a divízió rivális New Orleans (3-4) csapatát a Thursday Night Football mérkőzésen, hogy a csoport élén maradhasson.

Csak egyszer fordult elő az NFC South történtében - amely 2002-ben debütált - hogy a divízió bajnok nem a legjobb eredményt érte el a csoporton belül. A Panthers eredménye 1-0 a divízión belül. A Saints 1-1-el áll. 

"Ez egy divízió meccs, egy konferencia meccs. Ez fontos." mondta a vezetőedző Ron Rivera. 

A túléléshez fontos, hogy a Panthers vigyázzon a hazai eredményeire. A Saints úgy látogat a Bank of America Stadium-ba, hogy elveszítette utolsó hét idegenbeli alapszakasz meccsét, még az előző szezonban elkezdve ezt a sorozatot. 

"Szép lenne, ha csak három napot kellene várni, hogy a szánk íze a keserű hazai vereség után jobb legyen egy nagy hazai győzelemmel." mondta a tight end Greg Olsen.

Védekező Deja Vu: 

A 8. héten a Panthers kiábrándító 13-9-es vereséget szenvedett a Seattle csapatától. Ez egy kemény vereség volt, de miután a Carolina védelme minimum 37 pontot engedett négyszer is az előző öt mérkőzésen, az eredmény pozitívnak is tekinthető. 

"Azt hiszem, a hét egy jó hét volt a számunkra a védelemben." mondta Rivera. "Felfedeztük néhány dolgot magunkról, amiket teszteltünk, és tetszett az eredmény. Szerettem volna, ha megnyerjük a meccset, de tetszett, amit csináltunk." 

A Panthers kereste a labdát, úgy, mint amikor a második legjobb védelem voltak az NFL-ben tavaly, úgy, mint amikor a Saints-et 13 ponton tartották a tavalyi 16. héten, a Bank of America Stadium-ban. 

A New Orleans megmutatta erejét támadásban a második félidőben a vasárnap esti lenyűgöző hazai győzelem során a Green Bay ellen, 28 pontot szerezve az utolsó két negyedben, 44-23-ra nyertek. A Saints 3-0-val áll otthon, és 0-4-el idegenben, de az offense teljesítménye nem korlátozódik a hazai mérkőzésekre: az ötödikek az NFL-ben 28,4 pontot szerezve mérkőzésenként, beleértve a 24.5 pontot idegenben.

Brees és azon túl: 

Nem kell egy korábbi Saints játékos ahhoz, hogy tudjuk, milyen fontos szerepe van Drew Brees-nek a New Orleans sikereiben. 

"Olyan jó, mint amilyennek mondják." mondta az egykori Saints és jelenlegi Panthers safety Roman Harper. "Ha nyomás van Drew-n, és rá tudod venni, hogy korán kényelmetlenül érezze magát, akkor tényleg egy kis embernek tűnik, és vannak rossz dobásai." 

Harper továbbá a nem reklámozott fenyegetést említi, amit a running back Mark Ingram jelent. Az egykori Heisman Trophy győztesnek hullámzó karrierje van, és kihagyott három meccset ebben a szezonban, de biztosan látszott, hogy egészséges, amikor 172 yardot ért el a Packers ellen. 

"Mark jelenleg egészséges, és úgy is fut." mondta Harper. "Szórakoztató lesz földbe döngölni egy kicsit."

Red zone: 

A Panthers nem valószínű, hogy meg tudja állítani a Saints csapatát, így a Carolina offense-ének meg kell győződnie arról, hogy nem áll meg, amikor pontszerzési esélyei vannak.

A Panthers az egyike annak a nyolc NFL csapatnak, akik a red zone drive-ok kevesebb, mint feléből értek el TD-t. 

"Jobbak leszünk. Jobbnak kell lennünk." mondta az irányító Cam Newton, miután az offense 0/3 red zone teljesítményt mutatott fel a Seahawks ellen. 

Duplázás:

Az óra irányítása (és ily módon Brees irányítása is), és a pontszerzési lehetőségek megteremtése a Panthers backfield-jén múlik.

Az utolsó alkalom, amikor DeAngelo Williams és Jonathan Stewart elég egészséges volt ahhoz, hogy játszanak, az 1. héten volt, amikor a Panthers irányította a labdát. A labdabirtoklás 35:12 volt, amely ma is a szezon legjobb eredménye. És mellesleg a Panthers nyert - idegenben, a divízió ellenfél Tampa Bay ellen.

Stewart valóban úgy tűnt, hogy a Seattle ellen, a második meccsén a térdsérülése után visszanyerte régi formáját, és most Williams-en a sor, hogy visszatérjen, miután négy meccset kihagyott egy boka sérülés miatt. Az évek során mindketten nagy meccseket játszottak a Saints ellen, és a Panthers-nek szüksége van rájuk a befoltozott támadófal mögött, ahol a bal oldali tackle Byron Bell és a guard Amini Silatolu és Trai Turner sem játszik.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu