Mérkőzés összefoglaló: Panthers 10-28 Saints

A csütörtök esti harc az NFC South első helyéért a Panthers és a Saints között a Bank of America Stadium-ban egy védekező csatának nézett ki az első félidőben. De a Panthers volt, aki először hibázott, és végül elveszítette a mérkőzést 28-10-re.

"Nem árthatunk többet magunknak. Most nem adtunk magunknak lehetőséget a sikerre." mondta a tight end Greg Olsen. "Ebben a bajnokságban végül azt kapod, amit megérdemelsz." 

3:36-al az első félidő vége előtt 0-0 volt az állás, a Carolina 3rd&9-re készült a saját 8 yardos vonalán. Az irányító Cam Newton megpróbálta elkerülni a támadást, de a defensive end Junior Galette elérte hátulról, és kierőszakolta a labdavesztést. 

A linebacker Curtis Lofton szerezte meg a labdát a New Orleans-nak a Panthers 4 yardos vonalán. Két játékkal később a running back Mark Ingram, átnyúlva a gólvonalon egy 3 yardos touchdown-t szerzett 02:38-al a félidő vége előtt. 

"Hirtelen a lendület nagyon gyorsan megváltozott." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ezt nagyon nehéz megállítani." 

A Panthers a következő labdabirtoklásban 3&out után punt-olt. A Saints, akiknek nem volt időkérése, a saját 15 yardos vonalán kapta meg a lehetőséget, hogy növelje a vezetést 1:49-el a második negyed vége előtt. 

Az irányító Drew Brees 3rd&10-nél egy 15 yardos passzt adott az elkapó Kenny Stills-nek és további négy passza volt 44 yard-ért. 

A defensive end Wes Horton első down-os sack-je után a Saints spike-olta a labdát, majd Brees passzolt az end zone-ba az elkapó Robert Meachem-nek 3rd&17-nél. A cornerback Antoine Cason pass interference szabálytalanságot követett el, a labda az 1 yardos vonalra került hat másodperccel a félidő vége előtt. 

"Nem adhatsz nekik ajándék cukorkát." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Nem hagyhatod, hogy ez megtörténjen."

Brees gyors passza a tight end Jimmy Graham-nek 1 yardos touchdown-t eredményezett, megduplázva a vezetést három másodperccel a vége előtt.

A Panthers, akik egy interception-t és egy fumble-t szereztek a Saints első két drive-jában, semmi sem tudott felmutatni, és 14-0-ás hátrányban találta magát a félidőben.

"A védelem megadott nekünk minden lehetőséget, hogy vezessünk és előnyben játszunk." mondta Olsen. "Mint offense, rosszak voltunk."

De jól kezdtek a második félidőben.

A Panthers egy 10 játékból álló, 81 yardos touchdown drive-al kezdett a harmadik negyedben, és hét pontra csökkentette a hátrányt. Miután kifordult a zsebből, az irányító Cam Newton végigfutott a pálya szélén, és vetődve egy 10 yardos touchdown-t szerzett.

De a Saints egy 14 játékból álló, 80 yardos touchdown drive-al válaszolt. A New Orleans két 3rd down-t oldott meg, miközben végigmentek a pályán, 4th&goal-ig jutva az 1 yardos vonalon. Brees átugrott a kupacon, és átnyújtotta a labdát a gólvonalon, amivel a Saints 21-7-re vezetett.

"A harmadik down-ok fájnak nekünk a legjobban." mondta a cornerback Josh Norman. "Ki kell védekezni a pályán a védelemnek. Meg kell csinálni. Mindenkinek hozzá kell adnia valamit. Mindannyiunknak jobbnak kell lennie."

A Carolina-nak lehetősége volt egy TD hátrányra zárkózni a negyedik negyed elején, de 1st&goal-nál, a 6 yardos vonalról a Panthers hátraszorult

A Saints Newton futását 8 yard-al szorította vissza. Newton egymás után két incomplet passzt dobott a wide receiver Kelvin Benjamin felé, így a Carolina-nak meg kellett elégednie egy 31 yardos Graham Gano mezőnygóllal.

"1st&goal a 6 yardos vonalon - muszáj pontot szerezni." mondta Olsen. "Meg kell szerezned a touchdown-t, és adni magadnak egy esélyt."

A Saint eldöntötte a mérkőzést, amikor Ingram futott 3 yardos touchdown-t a következő labdabirtoklásban.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu