Akiktől kell a jó teljesítmény a Cowboys ellen

Ugyan csapatunk most sem esélyesként lép pályára és a Dallas-nak sokkal nagyobb tétje lesz a mai összecsapásnak, de a csoportmérkőzés az csoportmérkőzés, riválisunkat pedig mindig jó érzés legyőzni. Ehhez több játékosunktól is klasszis teljesítményre lesz szükség, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz megszerezni a W-t.

A csapat legfontosabb láncszeme az irányító, Eli Manningre pedig szokásosan nagy nyomás hárul. Ezt egyrészt a szurkolóktól kapja, akik kissé hálátlanul viselkedtek legutóbbi rossz teljesítménye után. Sajnos aktuális ellenfelünk védői is rendszeresen a QB nyakában lihegnek, ami alaposan megnehezíti a teljes offense dolgát. Ennek ellenére úgy gondolom hogyha sikerül megfelelő védelmet adni Manningnek, akkor nem rajta fog múlni a siker.

Persze mit sem ér az irányító, ha nincsenek megfelelő célpontjai. Odell Beckham Jr. bemutatkozása óta lenyűgözi a szurkolókat, az ellenfélnek pedig sok bosszúságot okoz. Szinte egy gyenge mérkőzése nem volt, újonc létére eddig hihetetlen konzisztens teljesítményt nyújtott. Ez kell is tőle, hiszen Victor Cruzt szinte képtelenség pótolni.

A nyáron kissé aggódtunk Jason Pierre-Paul jövőjéért, hiszen hátműtétje rányomta tavalyi szezonjára a bélyegét. Szerencsére az aggodalom alaptalan volt és közelített régi formájához. Ugyan pass rush-ban annyira nem jó, mint volt 2011-ben, de a futás ellen szörnyként szerepelt JPP. Sajnos formája ingadozóvá vált, a Colts és a 49ers ellen is elég harmatos teljesítményt nyújtott. Ezt feledtetnie kell, hiszen Dallas-ban két sacket is szerzett Tyron Smith-szel szemben, erre a bravúrra pedig most is nagy szükség lesz.

Jacquian Williams teljes értékű kezdővé lépett elő, ma azonban sorozatban második mérkőzését kényszerül kihagyni. Helyettese Mark Herzlich lett, aki a San Francisco ellen képességeihez képest jól játszott. Ne legyenek kétségeink, ma is le lesz tesztelve, DeMarco Murray futásait kell majd megállítania. Ugyan nem a leggyorsabb linebackerről beszélünk, de a futás ellen nem lehetett rá panasz.

Prince Amukamara, Walte Thurmond és Trumaine McBride sérülése után Dominique Rodgers-Cromartie maradt az egyetlen kezdő potenciállal rendelkező conerbackünk, most pedig Dez Bryanttel kell majd farkasszemet néznie. Nem lesz egyszerű feladat, az elkapót szinte képtelenség egy teljes mérkőzésen át levenni a pályáról, azonban hajlamos nem csak a játékkal foglalkozni. Ha megismétlődik ez a jelenség, akkor DRC-nek résen kell lennie és kihasználni Byant mentális hiányosságait.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: giants.com