Ligaelső lett a Patriots, szenvedett a Denver, nyertek az élcsapatok

Az NFL 12. játékhetének vasárnapi meccsein a liga élcsapatai közül csak a bajnok Seattle Seahawks otthonában alulmaradó Arizona Cardinals nem tudott nyerni.

Ritka az ilyen, de a csütörtök éjszakai bombameglepetés után a vasárnapi NFL-meccsek mindegyike az esélyesebb csapatok győzelmével ért véget, igaz, nem mindegyik meccs volt tükörsima.

Ez a New England Patriots (9-2) - Detroit Lions (7-4) találkozóról pont nem volt elmondható, hiszen a hazai pályán még veretlen Hazafik gyakorlatialg egy félidő alatt lerendezték a találkozót. A bajnoki cím egyik fő várományosának tartott, AFC-első Pats remekül védekezett, alig hagyott helyet Matthew Stafford (18/46, 264 yard, INT) irányítónak, és szinte teljesen levette a pályáról a liga legjobb elkapóját, Calcin 'Megatron" Johnsont (4 elkapás, 58 yard). A túloldalon sokkal gördülékenyebben működött a Tom Brady (38/53, 349 yard, 2 TD, 1 INT) vezette támadógépezet, melyben a hét közben visszaigazolt LeGarrette Blount (12 futás, 78 yard) két touchdownt ért el, míg a múlt héten parádézó, ám a pénteki edzésről elkéső Jonas Gray egy másodpercet sem töltött a pályán...

A játéknap többi kiemelt meccs közül a sérülésektől tizedelt Denver Broncos (8-3) ha nehezen is, de parádés utolsó negyedet produkálva legyűrte a Miami Dolphinst (6-5). A hazaiaknál Peyton Manning (28/35, 257 yard) 4 TD-passzt osztott ki, ebből hármat kedvenc elkapójának, Demaryius Thomasnak adott. Mellettük C. J. Anderson emelhető ki (27 futás, 167 yard, 1 TD) a denveri offense-ből, amely az utolsó negyedben 3 TD-t szerzett.

A bajnoki címvédő Seattle Seahawks (7-4) remek óramenedzseléssel, összességében simán verte az NFC-éllovas, csoportrivális Arizona Cardinalst (9-2), amelynek támadójátékát ezúttal szinte teljesen eltűntették a Tengerisólymok. Nehezen, de megnyerte meccsét az élcsapatok közül a San Francisco 49ers, a Dallas Cowboys, a San Diego Chargers és a Green Bay Packers és a Cleveland Browns is, valamivel könnyebben abszolválta aktuális feladatát a Philadelphia Eagles, az Indianapolis Colts és a Cincinnati Bengals.

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Kép: patriots.com, milehighmaniac.com

Címkék: alapszakasz