Tolbert készen áll

Hosszú, több mint két hónapos kihagyás után a fullback Mike Tolbert várakozásának végre vége.

"Ember, annyira izgatott vagyok." mondta Tolbert. "Amikor (a támadó koordinátor Mike) Shula ismertette a játék tervet, a nevemet és a számomat mondta, csak ennyit mondtam: "Igen! Köszönöm, Uram!" Annyira örülök, hogy újra itt lehetek. Jó lesz."

Tolbert a bal térdén szenvedett sérülést a Pittsburgh Steelers ellen a 3. héten, ami miatt a sérült tartalék/kijelölt visszatérő listára került, ezzel automatikusan kimaradt nyolc mérkőzésen, és a múlt héten aktiválták.

Tolbert azt mondta, úgy érezte, már hetek óta készen áll a játékra, de a sérült tartalék kijelölés miatt kénytelen volt megvárni a 13. heti, Minnesota Vikings elleni meccset.

Tolbert érthetően izgatott.

"Ez kemény volt - tudva, hogy egészséges voltam az elmúlt néhány hétben, és nem tudtam ott lenni a srácokkal." mondta Tolbert. "Most térek vissza. Kész vagyok."

És Tolbert visszatérésével a Panthers azt tervezi, hogy kihasználják az ő egyedi készségeit.

"Határozottan jobb az offense, amikor ő a csapatban van." mondta a center Ryan Kalil. "Sokat tesz az asztalra. Határozottan hiányzott és izgatottak vagyunk, hogy visszatért."

Tolbert egyik legerősebb eszköze a sokoldalúsága. A védelmek gyakran nehezen tudják kitalálni, hol fogják használni. Ott játszik, amit a vezetőedző Ron Rivera az "F" pozíciónak hív, és ott is a rugalmassága jelenik meg.

"Ha van egy tiszta fullback-ed, tudod, hogy a labdát csak egy emberhez mehet." magyarázta Rivera. "Ha Tolbert játszik, aki egyfajta hibrid fullback, akkor nem tudod, hogy a labdával fog e futni, elkapása lesz e, vagy megy blokkolni. Tudod mozgatni különböző pozíciókban. Ott játszik, amit úgy hívunk, "F" pozíció. Ebben az "F" pozícióban használható tight end-ként, wide receiver-ként vagy egy másik futóként. Amit tesz, ad nekünk egy csomó rugalmasságot, a keretet és a formációkat hozzá lehet igazítani. Ez egy plusz dolog."

Tolbert olyan helyzetekben is értékes, amikor a védelem tudja, hogy mire számíthat. A rövid yardos és gólvonalon helyzetekben Tolbert-et nehéz kezelni, az end zone-ból összesen 40 TD-t szerzett.

Tavaly először szerepelhetett a Pro Bowl-on, miután vezette a Panthers-t hét TD-vel és első volt az NFL-ben a futók és a fullback-ek között 30,7%-os first down eredményességével.

A fizikai oldalát adja a Carolina offense-ének, és abban a reményben lép pályára, hogy segíteni fog kirobbantani a fordulatot.

"Remélhetőleg a visszatérésemmel a többiek látni fogják, hogy milyen a hozzáállásom, amit hozok, és ez fertőző lesz az egész csapat számára." mondta Tolbert.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu