Offensive rookie of the year?

Ugyan sérülése miatt több hetet kellett várni Odell Beckham Jr. visszatérésére, de ezután rögtön bombaformába lendült és sorra produkálta a jobbnál jobb mérkőzéseket. A Dallas Cowboys ellen nyújtott produkciója után többen is esélyesnek tartják az év legjobb újonc támadójátékosa címére is. Vajon valóban van erre esélye, vagy év eleji sérülése már meghiúsította ebben?

Játékosunk eddig 609 elkapott yarddal áll, amivel az ötödik helyen tartózkodik a rookie-k között. E mellett szerzett 5 touchdownt is, meccsenkénti 87 yardos átlagával pedig a legjobb. Posztján leginkább Mike Evans és Kelvin Benjamin lehet vele harcban, de ott lehet Sammy Watkins is. Evans 841 yarddal és 8 TD-vel, Benjamin pedig 768 yarddal és szintén 8 TD-vel áll eddig. Előbbi a Redskins elleni győzelem alkalmával produkálta legjobb teljesítményét (209 yard, 2 TD), utóbbi pedig inkább konzisztens játékával tűnik ki, szinte minden meccsen hozzá tud tenni valamit a játék alakulásához. Csapatunk elkapója nem véletlenül csak az elmúlt hetekben került fel erre a listára, de novemberben alaposan bekapcsolta a rakétákat, hiszen a lehetséges négy alkalomból háromszor is 100 yard felett zárt ("leggyengébb" mérkőzésén pedig mindössze 7 yard kellett volna hozzá).

Az irányítók közül senkinek nem lesz esélye arra, hogy a legjobb támadó újonc legyen. A legjobban Derek Carr szerepel, de ő sem tudja felvenni a versenyt a fent említett elkapókkal. Blake Bortles, Teddy Bridgewater és Zach Mettenberger sem tud olyan szinten játszani, hogy méltó legyen erre a címre.

A futóknál viszont más a helyzet. A Cleveland Browns-nál mindenki Johnny Manziel draftolásáról beszélt, eddig azonban a harmadik körben kiválasztott Terrance West és az UDFA Isaiah Crowell viszi a prímet (persze ennek ellenére Manzielből is kiváló játékos válhat). A jövőre nézve jó kis RB duót rakhat össze a Browns, ketten együtt 916 yardnál tartanak. A legtermékenyebb futó eddig Jeremy Hill, ő már 643 yardot és 6 TD-t is szerzett. Rajtuk kívül meg kell említeni Jerick McKinnon (538 yard) és Tre Mason (445 yard, 1 TD) nevét is. Ugyan nincs esélye a cím elnyerésére, de csapatunk újonc futója, Andre Williams is szép jövő előtt áll. Az elkapókon kívül tehát a running backek között is nagy tehetségeket találunk.

Olyan jó teljesítményt nyújtanak tehát a skill pozícióban szereplő játékosok, hogy nagyon nagy valószínűség szerint közülük kerül ki a győztes. A falemberek közül még Zack Martin nevét lehetne megemlíteni, de az elkapók bravúrosnál bravúrosabb játékai után aligha lehet esélye egy guardnak. Hogy ki lesz a végső győztes? Nehéz most megmondani. A legesélyesebbnek az Evans, Benjamin, Beckham hármast tartom. Evans-nek kellett néhány mérkőzés a csúcsformába lendüléshez, ellenben Benjamin a konzisztenciával hasít. Beckham sokáig volt sérült, majd visszatérésekor rögtön csapatunk egyik legveszélyesebb célpontja lett. Akárki is lesz az év újonca a támadók között biztosan megérdemli majd a címet. Szerintem minden Giants szurkoló elkapónk sikeréért szorít, így hogy az idei szezon elúszott ez maradt szinte az egyetlen örömforrás. A fontos azonban az, hogy az esetleges siker még éhesebbé és motiváltabbá tegye játékosunkat. Ne feledjük anno Vince Young is elnyerte egyszer ezt a címet...

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu