Öt kulcsfontosságú dolog az utolsó öt mérkőzéshez

Megmagyarázhatatlan, de a Panthers továbbra is szilárdan versenyben van az NFC South divízióban, annak ellenére, hogy 3-7-1 a rekordjuk. Sőt, a Carolina visszaszerezheti az első helyet egy győzelemmel a Minnesota Vikings ellen vasárnap, ha vereséget szenved a New Orleans Saints, akik Pittsburgh-be utaznak és az Atlanta Falcons, akik otthon fogadják az Arizona-t.

"Úgy tűnik, mintha az ajtó nyitva maradt volna számunkra." mondta a safety Thomas Decoud. "Ki kell használnunk ezt. Ez furcsa, mert az elmúlt öt-hat évben ez volt az egyik legjobb osztály a ligában, de idén nem így van. Mindaddig, amíg az ajtó nyitva áll számunkra, megpróbáljuk kihasználni a lehetőségeket."

Eddig a pontig, a Panthers-nek nem sikerült kihasználnia a divízió adta lehetőségeket, hiszen az 5. hete nyeretlenek.

Szóval mit kell változtatnia a Carolina-nak ahhoz, hogy beléphessen a nyitott ajtón, és megszerezze a divízió bajnoki címet öt meccsel a bajnokság vége előtt?

1. Nem verheti meg magát: A Panthers 19,5 pontot szerez egy meccsen, ami a 24. helyre elég a bajnokságban. Ez a csapat nem bírja el a hurry-up offense hibákat. Eladott labdák, büntetések és elhibázott emberfogások mind megerősítik ezt a megközelítést. A tiszta játék elengedhetetlen ahhoz, hogy a Carolina adjon magának egy esélyt a fennmaradó öt meccsre.

2. A sztárok játszanak úgy, mint a sztárok: A fullback Mike Tolbert említette ezt hétfőn - A Panthers szüksége van arra, hogy a legjobb játékosok úgy játszanak, mint a legjobb játékosok. Az irányító Cam Newton már többször mondta, hogy jobban kell játszania, és vitathatatlanul senkinek sem volt nagyobb szüksége a bye week-re, mint Newton-nak, aki a fájdalommal küzdött az egész szezonban. Talán az egy hét szabadság ad a Panthers-nek egy felfrissült Newton-t.

Védekezésben a játékmesterek, a linebacker Luke Kuechly és Thomas Davis képesek megfordítani egy mérkőzést. A defensive end Charles Johnson-nak mindig is megvolt a trükkje, hogy elérje az irányítót és kikényszerítse a fumble-t - a 16 kényszerített fumble holtversenyben a második legtöbb a csapat történetében. Egy időben szerzett takeaway megváltoztathatja az eredményt. A Panthers-nek, akik csak 17 takeaway-t szereztek idén, szemben a tavalyi 30-al, szüksége lesz minél több labdaszerzésre.

3. Használni Tolbert-et: Mike Tolbert visszatérése segíthet megoldani a Carolina red zone problémáit. Karrierje során 40 TD-t szerzett, és kiemelkedik a rövid yardos helyzetekben. Ahogy a vezetőedző Ron Rivera mondta:

"Jó orra van hozzá." Tolbert továbbá egy biztos kezű célpont, akit nehéz levinni.

4. És használni Brown-t: A rookie wide receiver Philly Brown szerepe várhatóan növekedni fog a csapatban, miután elküldték az elkapó Jason Avant-ot a múlt héten. Brown a sebességével képes megnyújtani a pályát, és a Panthers-nek meg kell játszania őt, hogy a védelmet bizonytalanságban tartsa. Minél több hosszú passzt kap Brown, annál több hely szabadul fel a tight end Greg Olsen és a wide receiver Kelvin Benjamin számára.

5. A speciális csapat legyen speciális: Három héttel ezelőtt a linebacker Jason Williams azt mondta, itt az ideje, hogy a speciális csapat befolyásolja a meccseket a Carolina javára. Egy blokkolt rúgás, egy nagy visszahordás, egy kikényszerített fumble - valami.

"Rivera Mester mindig azt mondja, hogy a speciális csapatnak részt kell vállalnia négy győzelemben minden évben." mondta Williams. "Itt az ideje, hogy fejlődjünk és megváltoztassuk a meccseket. Igazán következetesen játszottunk, de még nem volt egy nagy villanásunk sem."

A Panthers-nek szüksége van a nagy villanásokra, mielőtt túl késő lenne.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu