Kis statisztikai áttekintő

Csapatunk összességében már most kudarcot vallott 2014-ben, ami legtöbb játékosunk gyenge teljesítményét vonja maga után. Persze voltak akik ennek ellenére jó játékot hoztak, most azonban kiderül az igazság, lássuk mit mondanak a számok.

Eli Manning egy éve gyenge szezont hozott, ezt azonban valamelyest sikerült feledtetnie. Kereken 88-as QB ratingje jónak számít, ennél csak kétszer hozott jobbat, 62,9%-os pontosságot pedig eddig csak egyszer produkált. Jelenleg 3340 passzolt yardnál jár, a 4000-es határ tehát jó cél lehet. 23 TD mellett 13 INT-t dobott.

A kezdő futónk Rashad Jennings volt a szezon elején, folyamatos sérülései azonban teret adtak Andre Williams-nek is, aki a kezdeti nehézségek után úgy tűik belelendült a játékba és ha így folytatja hosszú évekre hasznos tagja lehet csapatunknak. Előbbi 603, utóbbi 524 yardot futott, 4 illetve 6 touchdown kíséretében. Jó játékuk elsősorban a támadófalon múlik.

Kezdeti sérülése ellenére Odell Beckham Jr. lett a legtermékenyebb elkapónk, már 829 yardnál és 6 TD-nél jár. Összesítésben yardok számában a 24-dik hely az övé. Csak az újoncokra koncentrálva lenyűgözően áll, az elkapások számában holtversenyben a második (59), a yardok tekintetében a harmadik, meccsenként azonban ő szerzi a legtöbb yardot csapata számára. Rueben Randle roppant hullámzóan szerepel, egyszer bravúros játékot mutat be, majd negyedekre eltűnik. Eddigi játéka 618 yardra elég. A touchdownok számát Beckhammel Larry Donnell vezeti, e mellett tight endünknek 544 yardja van. Csak ne lenne az a sok fumble... Dicséret jár Preston Parkernek, nyáron nagyot küzdött a keretbe kerülésért, most pedig a kezdőcsapat tagja és a rangosrban a negyedik (354 yard).

Áttérve a védelemre, az első adat amire rátekintünk a szerelések száma. Ebben magasan Jameel McClain jár az élen, igaz az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az ő játéka sem mindig kielégítő, de 95-ször oda tudott érni az ellenfél játékosához. Jason Pierre-Paul a futások ellen továbbra is szörnyeteg, 61 tackle fűzödik a nevéhez (ez a legtöbb a defensive endek között!) és azt se feledjük, hogy 7 alkalommal az ellenfél irányítóját is sackelni tudta. Johnathan Hankins-re sem lehet panasz, a 42 szerelés dicséretes, pláne a 4,5 sack.

A QB-k terrorizálásából Damontre Moore is kiveszi a részét, 5 sacket írhatott fel eddig magának és Robert Ayers-szel szemben tovább gyarapíthatja ezt a számot. Meg kell említeni Devon Kennardot is, aki az elmúlt két játéknapon két-két sacket is szerzett.

A légteret leginkább Quintin Demps uralja, négyszer húzta már le az ellenfél átadásait. Őt követi Antrel Rolle és Prince Amukamara három-három pickkel, míg Dominique Rodgers-Cromartie és Zack Bowman két alkalommal lódulhatott meg a játékszerrel az ellenfél end zone-ja felé.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: onhergame.com