Newton a "célpont"

A vezetőedző Ron Rivera azt mondta, Cam Newton "a célpont" és "valószínűleg" készen áll majd vasárnap a Cleveland Browns ellen, de Rivera és Newton is abban hisz, hogy a legjobb, ha nem siettetik a dolgokat.

"Nem akarom azt mondani, hogy igen, és akkor hirtelen lesz egy visszaesés. Végig akarunk menni a folyamaton, és meggyőződni arról, hogy helyes utat jártunk." mondta Rivera. "Azt mondanám, ő a célpont. Egy jó napja volt ez a mai. Jól nézett ki, megcsinálta az ismétléseket, amiket kellett. Volt egy 65 yardos dobása, ami egy szép dolog volt. De végigjárjuk a folyamatot. Csinált még néhány dolgot, és értékelni fogjuk a videót, és igazán biztosak akarunk lenni abban, hogy jól van. Csináltunk még néhány dolgot vele, amit nem tettünk meg tegnap és növeli fogjuk a terhelést holnap újra, hogy meggyőződjünk arról, hogy tényleg ott tart, ahol lennie kell. Aztán még egyszer ellenőrizzük szombat reggel."

Newton teljes körű résztvevője volt az edzésnek csütörtökön, kilenc nappal az autóbalesete után, ami a Bank of America Stadium felé tartó úton történt. Az nem meglepő, hogy egy edző a türelemről beszél az ő helyzetében, de kissé meglepő, hogy Newton maga is ezt mondta.

Az 1. héten, amikor Rivera úgy döntött, hogy Derek Anderson kezd, míg Newton a bordatörésből lábadozik, Rivera nyíltan beszélt Newton azon elhatározásáról, hogy nem hagyja ki a mérkőzést.

"Az 1. héttől a mostani hétig felnőttem." mondta Newton.

"Ez egy furcsa év számára. Soha nem sérült meg annyiszor ahányszor ebben az évben. Egy kemény gondolkodású fiatalember. Játszani akar minden alkalommal, és meg akar ragadni a pályán minden lehetőséget, amit tud, de volt, hogy egy-két lépést hátra kellett lépnie." mondta Rivera.

Minden rehabilitáció kifizetődik. Newton azt mondta, nem érzett fájdalmat, ami nyilvánvaló volt az után, ahogy mozgott az edzőpályán az elmúlt két napban.

"A fő hangsúly, hogy tőkét kovácsoljak minden egyes lehetőségből, hogy jobban érezzem magam. Akár játszom, akár nem, az igazság az, hogy 100 százalékosnak kell lennem." mondta Newton. "Nem akarom, hogy ez elterelje a figyelmemet. Egy olyan nagy csapat vár ránk, mint a Cleveland. Nem hiszem, hogy amiatt kell aggódnunk, ki a kezdő QB. Azt hiszem, mindketten készen állunk."

Anderson jól játszott a múlt héten, miközben 19-17-es győzelemre vezette a Panthers-t a Tampa Bay ellen, de az azt megelőző héten, Newton, együtt a csapat többi tagjával a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta a 41-10-es New Orleans elleni győzelem során.

"D.A. nagyszerű munkát végzett." mondta Newton. "Akárki lesz a kezdő, a csapat 110 százalékon lesz. Ez a legjobb dolog ebben a helyzetben."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu